Nieuws

« Vorige - Volgende »

Meet & greet met YouTuber bij Esports Game Arena

7 juni 2018 - 09:12  •  Lars Mulder  •  reacties

Meet & greet met YouTuber bij Esports Game Arena

Alphen aan den Rijn - Yarasky, oftewel Jan, is een 22-jarige YouTuber die geboren is in Haarlem. Op dit moment heeft het YouTube-kanaal Yarasky 684.000 abonnees en zijn video’s worden ruim 7 miljoen keer bekeken per maand. Jan (Yarasky) verdient hier ook zijn geld mee. Als YouTuber krijg je een bedrag per 1.000 views, plus je verdient geld met campagnes en de reclames die in de video’s voorkomen.

Yarasky heeft ook zijn eigen merchandise, hij verkoopt zijn eigen shirts, truien en petjes. Ook heeft hij een Twitchkanaal waar hij 248.000 abonnees heeft. Twitch is een programma waar livestreams worden gestart. Twitchkijkers staan erom bekend dat ze doneren aan hun favoriete streamers; de grootste donatie die Yarasky van een kijker heeft ontvangen is maar liefst 2.550 euro. 

De video waarin Yarasky de meet en greet in Alphen aankondigde is ruim 100.000 keer bekeken, de tickets waren dan ook binnen twee uur uitverkocht. De kinderen die bij de meet en greet waren hebben dan ook echt geluk gehad. Yarasky was van 14:00 tot 17:00 aanwezig in de Esports Game Arena. Hij liep rond en gaf alle geïnteresseerde bezoekers een handtekening en een foto. Ook was er de gelegenheid om vragen te stellen of zelfs een potje Fortnite tegen hem spelen! Fortnite (Battle Royale modus) is onder jongeren het populairste spel op dit moment.

Fotograaf: PR Esports Game Arena