Nieuws

« Vorige - Volgende »

CAS organiseert rondvaart met Open Monumentendag

20 augustus 2018 - 13:11  •  reacties

CAS organiseert rondvaart met Open Monumentendag

Alphen aan den Rijn - CAS heeft dit jaar gekozen voor een nieuwe invalshoek op de Open Monumentendag. Vorig jaar werden er rondleidingen georganiseerd in de voormalige limonadefabriek aan de Julianastraat. Dit jaar kunnen Alphenaren hun woonplaats vanuit een nieuw perspectief bekijken, namelijk vanaf het water. "De Rijn is zeer bepalend geweest in het ontstaan en de groei van Alphen en krijgt nu steeds meer een centrale plek bij de toekomst van deze stad", stelt CAS. 

Tijdens de rondvaart wordt uitleg gegeven over bijzondere monumenten, nieuwe ontwikkelingen en historische plekken die een nieuwe bestemming kregen. 

Rondvaart
Op de Open Monumentendag vertrekt er tussen 11.00 en 15.00 uur ieder kwartier een boot met gidsen vanaf Koeien en Kaas aan het Thorbeckeplein. De toegang voor de rondvaart is gratis.

CAS Alphen is het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw in Alphen aan den Rijn. CAS stimuleert de belangstelling voor, het inzicht in en de discussie rond de gebouwde omgeving in en om Alphen aan den Rijn bij een breed publiek.

Fotograaf: Josh Walet