Nieuws

« Vorige - Volgende »

Dinsdag de kick-off van de Week van het Werk

30 oktober 2018 - 12:40  •  reacties

Dinsdag de kick-off van de Week van het Werk

Alphen aan den Rijn - De Week van het Werk wordt georganiseerd door VOA, gemeente Alphen aan den Rijn, EDBA, #AlphenLinkt, UWV, Rijnvicus, WerkVinden2.0 en de gezamenlijke VO- en MBO-scholen.

De week ging maandag al van start met bedrijfsbezoeken aan twaalf bedrijven in Alphen specifiek voor statushouders, maar dinsdag vindt de officiële kick-off plaats. Op de bijeenkomst zijn verschillende sprekers aanwezig, waaronder Michaël vanStraalen (voormalig voorzitter van MKB Nederland), Agnita Mur (College van Bestuur Hogeschool Leiden), Marie Louise van Mourik (Junis Kinderopvang) en Jan de Vries (directeur Rijnvicus). Laatstgenoemde opent de Week van het Werk samen met wethouder Han de Jager.

Bijeenkomsten
Enkele bijeenkomsten die tijdens de week worden georganiseerd zijn de Go4it! beroepenmanifestatie, ICT Challenge en (Pre)Start 'n Go.

Loop je met ideeën rond om je eigen bedrijf te starten? Bijvoorbeeld na je opleiding, als nieuwe uitdaging of ben je net gestart? Dan is er op woensdag 31 oktober een gratis inspirerende event (Pre)Start 'n Go. De bijeenkomst vindt plaats in het iFlow ondernemingshuis aan het Europaplein.

De jaarlijke Go4it! beroepenmanifestatie vindt plaats op woensdag en donderdag in Archeon. Zo'n duizend leerlingen bezoeken het evenement onder schooltijd en leren over diverse sectoren en beroepen. Wat kan je allemaal worden? Heb ik dan specifieke vakken nodig en welke vervolgopleiding kies ik dan? 

De ICT Challenge wordt woensdag en donderdag gehouden bij de Esports Game Arena. Aankomend talent op het gebied van ICT buigt zich over een uitdagende opdracht voor Hillsafety. Dit evenement wordt begeleid door een tiental ICT bedrijven uit Alphen aan den Rijn en de opleiding ICT van MBO Rijnland. 

Beurs van het Werk
Op zaterdag 3 november wordt de week afgesloten met een grote beurs voor werkzoekenden maar ook voor Alphenaren die wellicht wat dichterbij huis willen komen werken. Op de beurs, die door burgmeester Liesbeth Spies wordt geopend, zijn meer dan veertig bedrijven in het stadhuis.

Er worden workshops gegeven over hoe te solliciteren, linkedin tips en tricks, juridische zaken bij het wisselen van een baan en kansrijke beroepen. Ook is Er is een fotograaf aanwezig voor gratis profielfoto’s en dress4Succes is aanwezig voor kledingadvies. De beurs is gratis en voor iedereen toegankelijk. 

Go4it! beroepenmanifestatie 

Fotograaf: PR Week van het Werk