Nieuws

« Vorige - Volgende »

Succesvolle proeverij Hendrick's Pub en Wijnbar&Zo

6 november 2018 - 09:49  •  reacties

Succesvolle proeverij Hendricks Pub en Wijnbar&Zo

Alphen aan den Rijn - De horecaondernemers gingen onlangs de samenwerking aan om een proeverij te organiseren, waarbij Warmerdam (Wijnbar&Zo) moest aantonen dat hij net zoveel verstand had van bier als Schuurman (Hendrick's Pub) en andersom. De eerste editie was een uitverkochte thuiswedstrijd voor Schuurman.

"Het was een bijzonder geslaagde middag! Dat vonden wij niet alleen, ook de gasten die meededen aan de proeverij waren lovend over de middag", vertelt Warmerdam. "Mike had vier categorieën bier bedacht, waarbij wij allebei een bier die in die categorie hoort moesten bedenken. Hetzelfde gold voor twee soorten wijnen, waardoor alle gasten in totaal dus twaalf drankjes -en drie verschillende gerechtjes- voorgeschoteld kregen." 

De gasten bepaalden uiteindelijk welk drank per categorie het best werd gewaardeerd. "Mike won de thuiswedstrijd, maar dat lag in de lijn der verwachting omdat er meer bier werd geserveerd. De volgende keer is het Wijnbar vs. Hendrick's Pub en worden er vier wijnen en twee bieren geserveerd. Hopelijk is de winst dan voor ons!", aldus Warmerdam.

Wijnbar&Zo vs. Hendrick's Pub
De volgende editie vindt zondag 25 november plaats, maar beide ondernemers zijn zo tevreden over de pilot dat nu al is besloten de proeverij de komende jaren door te zetten. Warmerdam: "Het is leuk dat twee horecagelegenheden samenwerken. Wij zorgen op deze manier dat onze gasten ook naar Hendrick's Pub gaan en andersom."

Voor de editie Wijnbar vs. Hendrick's Pub kan nog gereserveerd worden door te bellen, mailen of binnen te lopen bij Wijnbar&Zo of Hendrick's Pub. Gasten betalen 35 euro voor de proeverij en krijgen tussendoor ook enkele gerechten geserveerd.

Fotograaf: Josh Walet