Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphens Bevrijdingsfestival gaat volgend jaar door

22 november 2018 - 08:53  •  reacties

Alphens Bevrijdingsfestival gaat volgend jaar door

Alphen aan den Rijn - Vorige week leek de terugkeer van het festival in 2019 nog onzeker, omdat de subsidie een stuk lager zou uitvallen dan voorgaande jaren. De gemeente en het EDBA (Economic Development Board Alphen aan den Rijn) hadden eerder besloten om 10.000 euro, plus een garantstelling van 5000 euro, bij te dragen. De afgelopen jaren was dat bedrag nog 25.000 euro.

Het EDBA vond het Alphens Bevrijdingsfestival niet voldoende bijdragen aan de citymarketing en besloot daarom een lagere subidie toe te kennen. Na nieuwe gesprekken met de organisatie, de gemeente en het EDBA is besloten om toch 25.000 euro gemeenschapsgeld toe te kennen. 

"Samen weten we dat ons Bevrijdingsfestival een geweldige samenbindende factor is voor de stad", aldus Arjan van Duijvenvoorde, penningmeester van het Alphens Bevrijdingsfestival. "Het bestuur voelt zich zeer gesteund en trots dat de gemeente en de EDBA hun schouders eronder zetten en zich hardmaken voor een van de grootste gratis festivals midden in het Alphense centrum."

Fotograaf: Josh Walet
Rijnplein.'
Rijnplein

Het hart van Alphen aan den Rijn.