Nieuws

« Vorige - Volgende »

Urban Pole Vault Series in mei opnieuw op Rijnplein

8 januari 2019 - 09:31  •  reacties

Urban Pole Vault Series in mei opnieuw op Rijnplein

Alphen aan den Rijn - Naast de drie initiatiefnemers -Femke Pluim, Eelco Sintnicolaas en Menno Vloon- zijn de eerste internationale namen al vastgelegd door de organisatie. Pluim, die zelf uitkomt voor de Alphense club AAV'36: "Voor aankomende editie hebben we de eerste buitenlandse atleten weten te strikken. De Afrikaans kampioen bij de vrouwen Dorra Mahfoudi springt met ons mee, maar ook de nummer drie van Afrika bij de mannen, Mejdi Chehata, komt naar Nederland. Hoe gaaf is dat!"

Competitief ziet de wedstrijd er iets anders uit dan vorig jaar. "Drie dagen achter elkaar springen bleek vorig jaar nogal intensief voor de atleten, daarom hebben wij als organisatie besloten om het schema iets anders in te steken dit jaar. Op donderdag en vrijdag zijn de kwalificatie voor op finaledag op zondag, op zaterdag is er dus een rustdag. Hiermee houden we het springniveau hoog en kunnen we de fans nog meer verrassen", aldus Sintnicolaas.

Op donderdag 30 mei start de Series in Apeldoorn. In Alphen aan den Rijn vindt het evenement op vrijdagavond 31 mei opnieuw plaats op het Rijnplein. De finaledag vindt plaats in Wormerveer.

Fotograaf: Urban Pole Vault Series
Rijnplein.'
Rijnplein

Het hart van Alphen aan den Rijn.