Nieuws

« Vorige - Volgende »

26 maart 10de Groot Alphens Dictee!

17 februari 2019 - 16:22  •  reacties

26 maart 10de Groot Alphens Dictee!

Alphen aan den Rijn - Dit jaar wordt alweer voor de 10de keer het dictee gehouden. Het dictee is samengesteld door Gert Jan Windhorst, Neerlandicus, Burgemeester Liesbeth Spies zal het dictee voorlezen. Aan het GAD kun je zowel individueel deelnemen, alsook in teamverband. Het is een uitdagende strijd en de kwaliteit van het dictee ligt hoog.  

Free a girl
De opbrengst van het Groot Alphens Dictee is bestemd voor de School for Justice van de Stichting “Free a girl”. Hoewel het onmogelijk is de ware omvang van het probleem vast te stellen, wordt geschat dat in India alleen al 1,2 miljoen kinderen worden uitgebuit voor commerciële seks, waarvan de meerderheid meisjes betreft.

Free a Girl zet zich in om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Zij zijn ook een aantal jaar geleden gestart met een bijzonder en baanbrekend programma: de School for Justice. Inmiddels zijn daar de eerste vrouwen klaar met hun studie. Daarnaast investeert de organisatie in opvang, traumaverwerking, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen en re-integratie van de slachtoffers. De organisatie werkt samen met politie en justitie om mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen.

In het programma van de “School for Justice” worden de ‘bevrijde’ meisjes opgeleid tot advocaat, journalist, paralegal, politieagent of maatschappelijk werker. De eerst afgestudeerde meisjes zijn reeds gestart met hun werkzaamheden.

De inschrijving is vanaf nu mogelijk (www.grootalphensdictee.nl) en vol is vol!

Fotograaf: Pexels