Nieuws

« Vorige - Volgende »

Feestelijke opening expositie “De Ontmoeting” van Atelier Verfstreken’

6 maart 2019 - 16:47  •  reacties

Feestelijke opening expositie “De Ontmoeting” van Atelier Verfstreken’

Alphen aan den Rijn - SamenwerkingDe expositie is het resultaat van een poëzieproject van de kunstenaars van Atelier Verfstreken. De kunstenaars maakten gedichten en schilderijen rond het thema “Ontmoeten”, waarbij de uitwisseling tussen de kunstenaars en hun omgeving centraal staat.

In dit project, waarbij beeld en gedicht samen komen, presenteren de kunstenaars van het atelier van Ipse de Bruggen, zich met hun kunstwerk en een persoonlijk portret met hun eigen verhaal. Op deze wijze zoekt Atelier Verfstreken de verbinding binnen de inclusieve samenleving van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Workshops
Leerlingen van de Prismaschool en cliënten van Prins Heerlijk en Het Schoutenhuis volgden workshops poëzie bij Atelier Verfsteken, in samenwerking met de kunstenaars, onder begeleiding van kunstenares Ans Vianen en de enthousiaste begeleiders van het atelier. Hun gedichten en verhalen vormen een onderdeel van de expositie, die tot en met 1 juni te zien is in de foyer van theater Castellum.

Atelier Verfstreken
Atelier Verfstreken is een werk- en dagbesteding van Ipse de Bruggen. Mensen met een beeldend talent en een verstandelijke beperking worden hier gestimuleerd om hun talenten te ontwikkelen onder professionele begeleiding. Naast de werkzaamheden voor het atelier en de galerie-kunstuitleen, organiseert Atelier Verfstreken het hele jaar door verschillende exposities, kunstprojecten en workshops en werkt in opdracht voor particulieren, bedrijven en instellingen. Atelier Verfstreken werkt veel in samenwerkingsverbanden met de lokale omgeving, culturele-, zorg- en onderwijsinstellingen.

De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van Atelier Verfstreken en het theater.

Fotograaf: Atelier Verfstreken