Nieuws

« Vorige - Volgende »

538 haalt bekende artiesten en mystery guest naar Alphen

7 maart 2012 - 10:24  •  reacties

538 haalt bekende artiesten en mystery guest naar Alphen

Alphen aan den Rijn -

Frans Duijts, Shermanology, Ferry Corsten, LA de Voices met Gordon, Monique Smit, zullen belangeloos optreden op het Rijnplein en bij de Mediamarkt. Een nog niet bekend te maken artiest zal rondom 18.00 uur een duet zingen met de dagwinnaar van de War Child Talent Stage.

Maak ’t of Kraak ’t Voor War Child
Tijdens de actieweek draait alles om “TALENT”. In 8 verschillende steden doen 56 geselecteerde zangtalenten mee aan de talentenjacht “War Child Talent Stage”. Iedere dag en ieder uur van de dag kunnen luisteraars de optredens beoordelen. Dit doen ze door hun stem te sms’en naar 4333. Rondom 18.00 uur wordt de dagwinnaar bekend gemaakt en zingt een duet met een nog niet bekend te maken artiest. De acht dagwinnaars gaan naar de finale en de uiteindelijke winnaar krijgt een platencontract.

Podium voor talent
Vanaf 06.00 uur tot 24.00 uur staat de radiostudio van 538 op het Rijnplein. Vanaf 09.00 uur is het podium vrij voor talenten. Voor 12,- euro mag iedereen zijn of haar talent laten zien. Ook degene die niet op het podium willen kunnen een bijdrage leveren. Alles kan en niets is te gek. De gemeente Alphen aan den Rijn ondersteunt de actie 538 voor War Child en daagt iedereen uit om met ludieke acties zoveel mogelijk geld op te halen. 

Onderwijs helpt de oorlog uit een kind te halen
Alphen aan den Rijn wil de betrokkenheid van haar inwoners inzetten voor een gemeenschappelijk en goed doel. Alphen is van mening dat onderwijs een grote rol speelt in de ontwikkeling van een kind en bij de wederopbouw van een (voormalig) oorlogsgebied. Gemeente Alphen aan den Rijn daagt iedereen uit zijn talent in te zetten en mee te doen! Op dit moment zijn er 28 miljoen oorlogskinderen die nooit een leraar zien. Omdat ze niet naar school durven. Omdat ze kindsoldaat zijn. Omdat ze gevlucht zijn. Of omdat de weg bezaaid is met mijnen. War Child zorgt ervoor dat deze kinderen - ondanks de oorlog – leren lezen, schrijven, rekenen of een vak leren.

Singeersessie en meer
Monique Smit en LA de Voices met Gordon treden met enkele nummers op in de winkel van de Mediamarkt en signeren na afloop van hun optreden de verkochte CD’s.

De hele dag zijn er verschillende acties bij de Mediamarkt. Zoals wasmachine zitten, fotoworkshops en worden kortingbonnen verkocht voor € 5,38. Vanaf 20.00 uur houdt Mediamarkt op het plein naast de studio van 538 een Veiling van allerlei elektronische apparaten.

De nachtuitzending van 00.00 tot 06.00 komt vanuit het Ashram College. 

TV registratie
Het 538 voor War Child videoteam registreert de optredens en is meteen daarna op de actiewebsite terug te zien. De beste optredens krijgen ook aandacht op TV 538 en in SBS Shownieuws. De volledige 538 voor War Child actieweek is 24 uur per dag live te volgen op TV 538 en op de evenementenkanalen van UPC en Ziggo. 

SBS 6 Shownieuws besteedt dagelijks in de vroege en late editie, om 19.18 uur en 22.50 uur, ruim aandacht aan de actie. Marlayne Sahupala presenteert vanaf alle locaties en verzorgt interviews met de DJ’s, bekende artiesten en de deelnemers aan de War Child Talentstage. Daarnaast is SBS 6 weerman Piet Paulusma vrijwel elke dag te vinden in één van de acht steden. 

Fotograaf: Josh Walet
Rijnplein.'
Rijnplein

Het hart van Alphen aan den Rijn.

13-03-2012 - 538 voor Warchild.'
13-03-2012 - 538 voor Warchild

Geldinzamelactie voor War child.