Nieuws

« Vorige - Volgende »

Korenmolen De Eendracht viert Nationale Molendag

27 april 2019 - 19:13  •  reacties

Korenmolen De Eendracht viert Nationale Molendag

Alphen aan den Rijn - Tijdens gratis rondleidingen zullen ervaren molengidsen met enthousiasme vertellen over het oude ambacht van molenaar en uitleg geven over het maalproces. Uiteraard zal bij voldoende wind de molen ook draaien. Bovendien kunnen bezoekers vanaf de stelling genieten van een fraai uitzicht over Alphen en de Oude Rijn.

Daarnaast is de industriemotor “De Oude Bram” het bezoeken waard. Deze uit 1934 stammende dieselmotor, is nog altijd in bedrijf als er onverhoopt niet op de wind gemalen kan worden.

In de molen is ook een bakkerijmuseum aanwezig waar een overzichtstentoonstelling is ingericht met bakkersspullen uit vroeger tijden.

Op het terrein van “De Eendracht” worden op deze feestdag wederom pannenkoeken gebakken van eigen molenmeel en daarnaast is ook koffie, thee of limonade verkrijgbaar tegen een vrijwillige vergoeding. De opbrengsten daarvan komen ten goede aan de instandhouding van onze monumentale molen.

Op de Nationale Molendag is “De Eendracht” geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Entree is gratis. Ook jongeren zijn uiteraard van harte welkom. Kinderen onder de 12 jaar dienen wel onder begeleiding van een volwassene te staan.