Nieuws

« Vorige - Volgende »

Feestelijke intocht bevrijdingsvuur Alphen

30 april 2019 - 09:59  •  reacties

Feestelijke intocht bevrijdingsvuur Alphen

Alphen aan den Rijn - Ook Alphenaren lopen mee met de bevrijdingsestafette om het vuur naar Alphen aan den Rijn te brengen. Het symbool voor de vrijheid en de lopers worden feestelijk onthaald. Vanaf 12.00 uur begint de intocht vanaf het Hazeveld. De lopers zullen door een colonne van historische voertuigen worden begeleid en rond 12.15 uur komen zij aan bij het Burgemeester Visserpark. Hier zal het bevrijdingsvuur worden ontstoken door burgemeester Liesbeth Spies bij het verzetsmonument.

Vanaf 13.15 uur wordt het bevrijdingsvuur door groepen kinderen in de militaire voertuigen naar de verschillende oorlogsmonumenten in kernen gebracht. 

11.45 uur 
De colonne van militaire voertuigen start op de Gouwelandenlaan en gaat via de Goudse Schouw, Prins Bernhardlaan en Nieuwedijk naar de Prins Hendrikstraat. Vanaf de Prins Hendrikstraat wordt de oorspronkelijke route van de bevrijders in mei 1945 gevolgd.

12.00 uur  
Aankomst Hazeveld. Drumfanfare TTH Hazerswoude en de Alphense lopersgroep voegen zich bij de colonne en gezamenlijk gaan zij via de Julianastraat, langs het Rijnplein, de Wilhelminalaan naar het Burgemeester Visserpark.

12.15 uur  
Aankomst op het Burgemeester Visserpark. Het Bevrijdingsvuur wordt ontstoken door burgemeester Liesbeth Spies bij het verzetsmonument op het Burgemeester Visserpark.

13.15 uur
Start van de stadswandeling oorlog en bevrijding in Alphen vanaf het Burgemeester Visserpark. Aanmelden kan via: stadswandeling5mei@aovinfo.nl

Colonne legervoertuigen rijdt met de kinderen woonachtig in de kernen en het bevrijdingsvuur naar de kernen

13.30 - 15.30  uur
Doorkomst Koudekerk aan den Rijn - Hazerswoude Rijndijk - Hazerswoude Dorp - Benthuizen - Boskoop.

16.00 uur 
Einde intocht bevrijdingsvuur.

Fotograaf: Josh Walet