Nieuws

« Vorige - Volgende »

Wethouder Kees van Velzen ernstig ziek

25 juli 2013 - 00:13  •  reacties

Wethouder Kees van Velzen ernstig ziek

Alphen aan den Rijn -

De gemeente wilde graag de omgeving van het Thorbeckeplein wat opvrolijken en besloot daarom het idee van citymanager, Martin de Vries,  te omarmen om op het Thorbeckeplein een zomerstrand aan te leggen. Dat bleek nog een stevige opgave, maar mede dankzij ondernemers, die hun nek wilden uitsteken, lijkt het plan te slagen. Michelle en Roy Monfils, van restaurant Chique, zijn de grote kartrekkers. Op woensdagavond rond half tien had Roy zijn autootje achter het door hem zelf getimmerde en betaalde paviljoentje geparkeerd om wat zaken in- en uit te laden. Na een dag hard werken, waarbij hij persoonlijk kinderbadjes met water gevuld had, als onbezoldigd badmeester op kinderen paste, tientallen ouders vermaakte en voorlopig nog niet uit de kosten was, kwam plotseling de BOA-Polizei van Kees van Velzen om de hoek om een bekeuring uit te schrijven wegens het fout parkeren op een verder volledig uitgestorven plein. Let wel: om half tien 's avonds. Argumenteren hielp niet.

Daarmee is overigens nog geen eind aan de zomerzotheid gekomen en lijkt de ziekte van van Velzen dus echt ernstig:    namelijk, nadat college wethouder Stan Lyczak de parkeergarage aan het Thorbeckeplein een paar dagen geleden definitief heeft gesloten, liet Kees van Velzen, DAARNA de wegmarkering richting diezelfde gesloten garage nog een keer opnieuw verven! 

Lyczak lijkt zelf ook niet al te fris meer, want in het Thorbeckegebouw zijn diversen ingangen met stalen platen gebarricadeerd. De hoofdingang echter is met een simple gaashek en een paar inmiddels gebroken plastic bandjes afgesloten. Het repareren van een stalen rolluik voor een paar honderd Euro vond Stan te duur en nu kan iedereen toch weer ongehinderd het gebouw in- en uitlopen.

Helaas moeten we concluderen dat burgemeester Bas Eenhoorn in rap tempo de controle over het college en Alphen aan den Rijn aan het verliezen is.  De foto’s laten geen andere interpretatie toe. We wensen van Velzen en Lyczak van harte beterschap en Bas Eenhoorn veel wijsheid toe.

Fotograaf: Josh Walet