Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nieuw Ecopark De Limes opent haar deuren

4 november 2013 - 14:36  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Nieuw Ecopark De Limes opent haar deuren

Alphen aan den Rijn -

Duurzaamheid houdt onder andere in dat er waar mogelijk energie, schaars materiaal en water wordt bespaard. Afval wordt steeds meer gezien als grondstof en brengt weer geld op. Het wordt dus steeds waardevoller. Het bevorderen van duurzame ontwikkeling staat dan ook centraal bij het Ecopark.

Meerdere functies
Op het terrein zijn niet alleen containers voor verschillende afvalstromen te vinden. In het Huis van de Duurzaamheid is ook ruimte gemaakt voor educatie en bewustwording over de waarde van afval. Op de begane grond van dit gebouw komt een innamepunt en werkplaats van Stichting Kringloop Alphen. Op de bovenverdieping is ruimte om schoolklassen een plek te bieden om meer te leren over duurzaamheid en afval.

Betere dienstverlening
De dienstverlening op het Ecopark wordt sneller en efficiënter. Het storten van afval is gemakkelijker gemaakt door de goed toegankelijke containers, die zich onder straatniveau bevinden. Hier rijden bezoekers omheen, en kunnen zo zonder veel lichamelijke belasting afval in de juiste containers deponeren. Voor de medewerkers zijn de arbeidsomstandigheden sterk verbeterd. De openingstijden worden daarnaast ruimer ? het Ecopark is van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur geopend. ?Met de ruimere openingstijden willen we het scheiden van afval bevorderen?, aldus wethouder van Velzen.

Open dag Ecopark en sluiting De Schans
Vrijdag 8 november van 14.30 tot 16.30 uur kunt u alvast een kijkje nemen op het nieuwe Ecopark. Het adres, Limeslus 5, is waarschijnlijk nog niet bekend in het navigatiesysteem in uw auto. Kijkt u daarom goed op onderstaande kaart.

Zaterdag 9 november is de laatste dag dat u uw afval naar het afvalbrengstation aan De Schans kunt brengen.

Fotograaf: Josh Walet