Nieuws

« Vorige - Volgende »

Recordaantal lintjes uitgereikt in Alphen aan den Rijn

26 april 2014 - 11:23  •  reacties

Recordaantal lintjes uitgereikt in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn -

Het betreft de volgende personen in alfabetische volgorde:

 
  1. Mevrouw G.J. Blanken-van Zwieten
  2. De heer A. Blijleven
  3. Mevrouw J.A.M. Broer-van Leeuwen
  4. Mevrouw I.M. Cavé-Arnoldus
  5. Mevrouw C.A.M. Dijk-Hes (*)
  6. De heer J.F.P. Dijk (*)
  7. De heer J.L.C. van Dijk
  8. De heer P. de Gelder
  9. Mevrouw J. Goebel-van Leeuwen
  10. De heer Q.S.P. Groenendijk
  11. De heer H. van Huis
  12. De heer M.W. Kerremans
  13. De heer T. Klos
  14. Mevrouw A.B. Kromhout-den Dunnen
  15. Mevrouw L.C. van Oostrom-van Huizen (**)
  16. De heer W. van Oostrom (**)
  17. Mevrouw P. Peters-Zoetmulder
  18. De heer M.G. van Steden
  19. De heer J. Timmer
  20. De heer J.S. Warmerdam
  21. De heer J.R. Westerveld
  22. Mevrouw Heijers-van Rooden
 

 (*) en (**) echtpaar

Mevrouw G.J. Blanken-van Zwieten
Mevrouw Blanken-van Zwieten (1961) levert een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in Zwammerdam. Zij is in 1977 begonnen als collectant voor diverse goede doelen zoals o.a. de Nederlandse Hartstichting, de Stichting KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Sinds 1988 is zij ook collectecoördinator van de jaarlijkse Hartweek in Zwammerdam. Blijkbaar was dit niet genoeg, want vanaf 1986 is zij ook actief als vrijwilliger bij de Hervormde Kerk te Zwammerdam. Sinds begin jaren ’90 is zij lid van de Evangelisatiecommissie en verzorger van het Kinderkerkfeest dat traditioneel op Tweede Kerstdag wordt gehouden. In de tweede helft van de jaren ‘90  maakte ze de overstap naar de Kerkvoogdij van de Hervormde Gemeente van Zwammerdam. Deze  adviseerde en ondersteunde zij en zij controleerde de kerkvoogden. Eind jaren ’90 werd ze kerkrentmeester en vanaf 2000 heeft zij de ledenadministratie onder haar hoede genomen. In 2004 is zij ouderling – kerkrentmeester geworden en is zij 8 jaar lang kerkenraadslid geweest. Tijd om te rusten neemt zij niet, want als kerkrentmeester beheert zij nog steeds de ledenadministratie en is zij penningmeester van het College van Kerkrentmeesters. Dit alles is slechts een onvolledige opsomming van het vele werk dat ze belangeloos doet voor de kerk en haar deelnemers.

De heer A. Blijleven
De heer Blijleven (1959) is verknocht aan de vrijwillige brandweer van Rijnwoude. Sinds 1982 is hij iedere maandagavond aanwezig op de oefenavonden en is hij bevelvoerder bij een uitruk. Maar hij doet meer. Sinds 2006 zit hij bij het Bedrijfs Opvang Team (BOT), waar hij collega’s helpt bij de verwerking na een heftige uitruk. Ook helpt hij bij de opleiding van nieuwe brandweermensen en jureert hij af en toe bij wedstrijden. Als één van de organisatoren was hij betrokken bij de regionale brandweerwedstrijd in april 2013 en bij de opening van de nieuwe kazerne.

Branden blussen was niet genoeg. Tussen 1986 en 1995 was hij diaken van de Hervormde Gemeente Benthuizen en in 2008-2009 kerkrentmeester. Vanaf 2001 is de heer Blijleven actief als vrijwilliger bij de ‘Voor Elkaar weken’ waarbij hij als begeleider op zomervakantie gaat met mensen met een verstandelijke beperking. Ook helpt hij bij de voorbereiding van deze vakantieweek.
Sinds 2011 is hij vrijwilliger bij wooncomplex Ben Thuis in Benthuizen. Hier begeleidt hij bewoners met een verstandelijke beperking van en naar de kerk en drinkt vaak nog een kopje koffie met hen.

Mevrouw J.A.M. Broer-van Leeuwen
Mevrouw Broer-van Leeuwen (1952) heeft een lange staat van dienst als het gaat om haar inzet voor de maatschappij. Eigenlijk te veel om op te noemen, daarom een kleine greep uit alles wat ze heeft gedaan sinds 1970, naast haar ‘echte’ werk bij de bank en nu al een aantal jaren als zelfstandig gevestigd schoonheidsspecialiste. Ze is begonnen voor de RK Kerk-parochie en later actief geworden in de politiek. In chronologische volgorde: verzorger van de jeugdliturgie in het Kerkelijk Gemeenschapscentrum ‘De Bron’, penningmeester van de ouderraad van de Roncellischool, verzorger van gezinsvieringen in de Bonifaciuskerk, penningmeester Stichting Politiek Scholingscentrum en Algemene Nederlandse Bond van Ouderen (ANBO). In die functie werd zij genomineerd voor de titel ‘vrijwilliger van het jaar’. Haar politieke carrière startte als woordvoerder bij het actiecomité tegen doortrekking van de Thorbeckestraat. Vervolgens werd zij burgerraadcommissielid voor de Vrije Lijst (2002-2005), Daarnaast heeft zij als lid van het CDA Vrouwenberaad een nieuwe impuls gegeven én actief deelgenomen aan de regio- en verkiezingsbijeenkomsten voor de gemeenteraad, Provinciale Staten, Tweede kamer en het Europees Parlement. Kortom, zij is een belangenbehartiger en inspirator die de samenleving ten goede komt. Daarnaast zet ze zich vanaf 2003 ook in voor haar directe leefomgeving als mantelzorger en oppas oma.

Mevrouw I.M. Cavé-Arnoldus
Mevrouw Cavé-Arnoldus (1958) maakt zich al vele jaren verdienstelijk ten bate van de samenleving in haar eigen dorp Zwammerdam. Het zijn geen grote, indrukwekkende functies waarmee ze op de voorgrond treedt. Het zijn juist de kleine activiteiten die de smeerolie vormen van een goede en hechte samenleving in een kern als Zwammerdam. Zij is een geliefde en betrokken vrijwilliger en van grote waarde voor de vele organisaties en instanties waar zij zich voor inzet.

Vanaf 1997 doet zij één avond per week spelletjes met de bewoners bij st. Ipse de Bruggen (Hooge Burch); zij organiseert vanaf 1988 de collecte en collecteert ook zelf voor het Diabetesfonds. Hetzelfde doet zij vanaf 2005 voor het Prinses Beatrix Spierfonds.
En vanaf 2010 houdt zij zich bezig met fondsenwerving voor Stichting SamenLoop voor Hoop. Zij is een zeer actieve teamcaptain van het team ‘Zwammerdam doet mee’. Door haar enthousiasme wist zij alle 30 teamleden te stimuleren om voor aanvang van de SamenLoop al zoveel mogelijk geld in te zamelen. Met haar eigen inzamelingsacties bij scholen en de voetbalvereniging heeft zij een aanzienlijke bijdrage geleverd, waardoor haar team behoorde tot de teams met de hoogste opbrengst.
Binnen de Protestantse Gemeente Zwammerdam heeft zij 10 jaar als vrijwilliger leiding gegeven aan de kindernevendienst. Op dit moment ondersteunt zij als ouderling / contactpersoon gemeenteleden met problemen.

Mevrouw C.A.M. Dijk-Hes en de heer J.F.P. Dijk
Mevrouw Dijk-Hes (1942) en de heer Dijk (1941) zijn sinds 1977 samen als vrijwilliger werkzaam bij zorginstelling st. Ipse de Bruggen te Zwammerdam. Bij deze stichting geven ongeveer 450 vrijwilligers het leven van de cliënten met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap kleur. Door hun inzet is er meer persoonlijke aandacht, zijn er meer activiteiten en is er zorg en welzijn op maat mogelijk. De vrijwilligers vormen een brug naar de samenleving.  De heer en mevrouw Dijk–Hes zijn hier de oprichters van de Instuif. Tien keer per jaar organiseren zij verschillende activiteiten op de zaterdagavond bijvoorbeeld knutselactiviteiten die aansluiten op de feestdagen, bingo met prijzen en playbackshows. Ook zetten ze zich in voor andere festiviteiten zoals het zomerfeest, de truckerdag, een kampeerweekend, de wandelvierdaagse en carnaval. Samen vormen ze door hun inzet, tijd, energie en trouw een onmisbare schakel voor de extra activiteiten voor de cliënten van Ipse de Bruggen.

Naast toegewijde inzet voor Ipse de Brugge zet de heer Dijk, na een eigen actief defensieverleden als dienstplichtige in onder meer Nieuw-Guinea, zich in voor veteranen. Vanaf 2007 is hij als lid van het Alphense comité Herdenkingen betrokken bij de jaarlijkse bijeenkomst van de Alphense Veteranen en helpt hij bij de organisatie van de dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Ook is hij penningmeester bij Stichting De Oude Stomp. Sinds 2011 is hij medeoprichter, penningmeester en bestuurslid van het Veteranen Ontmoetingscentrum, waar hij als hulpverlener een luisterend oor biedt aan veteranen uit de hele regio.

De heer J.L.C. van Dijk
Kenmerkend voor de heer Van Dijk (1946) is medeleven. Al meer dan 37 jaar  combineert mantelzorg voor zijn vrouw met tomeloze inzet voor de gemeenschap op verschillende fronten. Als lid van het mannenkoor RCM Vox Humana, sinds 1993, vervult hij de rol van contactpersoon voor de stemgroep 2e tenoren, een functie die hij zeer accuraat vervult en waarbij hij bijzonder zorgzaam is voor de zieken in het koor in het algemeen en die van de stemgroep in het bijzonder.

Toen er behoefte was aan een website heeft hij zich opgeworpen als bouwer en beheerder van de website. Hierdoor zijn de leden van het koor altijd goed en up-to-date op de hoogte. Onlangs is de website vernieuwd. Ook is hij redacteur van het verenigingsblad dat 6x per jaar verschijnt.
Tussen 2003 en 2010 was hij voorzitter van de Projectgroep ‘Fotinov’ van de Protestantse Gemeente Hazerswoude ‘de Korenaar’ die door middel van fondsenwerving zich inzet voor Bulgaarse scholen, bejaarden- en ziekenhuizen. Sinds 2005 is hij scriba van ‘de Korenaar’.  Sinds 2000 is hij correspondent van verschillende weekbladen in de regio zoals de Rijnwoude Koerier, Gouwe Koerier en het Witte Weekblad.

De heer P. de Gelder
De heer De Gelder (1933) zet zich al sinds zijn 28e in voor de samenleving en de medemens. Eerst als diaken van de Gereformeerde Kerk in Aarlanderveen (1961-1965), als lid van de Commissie Beheer, wat tegenwoordig College van Kerkrentmeester is (1963-1969), als ouderling van de Gereformeerde Kerk in  Hazerswoude (1969-1971) en als scriba (1972-1976). Meerdere periodes in zijn leven is hij wijkouderling van de Gereformeerde Kerk. Eerst in Koudekerk aan den Rijn  (1969-1971) en later in Hazerswoude (1998-2002). Ook is hij actief als boekhouder van de Gereformeerde Kerk in Hazerswoude tussen 1977-2002 en lid van de commissie beheer. Daarnaast is hij ouderling van de Protestantse Gemeente. Ook was hij penningmeester van een school in Aarlanderveen (1965-1969). En zorgcentrum Driehof kon van hem op aan als baliewacht tussen 1998 en 2004. Zestien jaar lang is hij penningmeester van de SOOS 60+ (1997-2013). Elk jaar gaat de heer De Gelder bij 40 tot 50 gezinnen langs die lid zijn van de Protestante Gemeente Hazerswoude voor een thuisbezoek en maakt hij tijd voor een extra bezoekje bij zieke leden of zij die in een moeilijke periode zitten. Ook fysieke zorg voor de medemens gaat hem aan het hart. Tussen 1955 en 2001 heeft hij meer dan 1000 keer bloed gegeven bij de bloedbank in het LUMC in Leiden.

Mevrouw J. Goebel-van Leeuwen
Mevrouw Goebel–van Leeuwen (1947) is als vrijwilligster wellicht onopvallend maar ze is toch aanwezig en bekommert zich om anderen. Zij zet zich in voor de ouderen en de zwakkeren en vormt daarmee de smeerolie van onze samenleving. Want juist deze inzet is van waarde en draagt bij aan de leefbaarheid. Zeker in een kleinere dorpskern als Zwammerdam. Een overzicht van haar inzet: Al meer dan 20 jaar zorgt ze bij de Stichting Soos 55plus Zwammerdam voor de woensdagmiddag activiteiten. En sinds 2013 zet zij zich in voor de eetclub. Al meer dan 15 jaar is zij vrijwilliger bij de voetbalvereniging Zwammerdam en helpt ze bij de catering en het schoonhouden van de kantine.

Eenmaal per maand helpt ze bij het organiseren van een gezellige middag. Maar wat haar zo bijzonder maakt is dat ze altijd bereid is anderen te helpen. Als een oudere naar een arts, ziekenhuis of ergens naar toe moet, ze staat altijd klaar. Zij bezoekt zieke ouderen thuis en daarnaast fungeert zij in veel gezinnen als oppasmoeder. Haar inzet is een voorbeeld voor ons allemaal en voor onze samenleving.

De heer Q.S.P. Groenendijk
Bij de heer Groenendijk (1956) zit scouting in het bloed. Hij is al bijna 30 jaar betrokken bij de Scouting Reeuwijk. Hij is een drijvende kracht, altijd vooraan om een handje te hlepen daar waar nodig. In 1975 begon hij als kampleider van de Welpen om vervolgens vanaf 1978 tot 1995 verkennerleider te zijn. Twintig jaar lang, startend in 1978, heeft hij het gezinskamp georganiseerd. Bijna gelijktijdig, vanaf 1981 tot op heden, heeft hij de functie van secretaris bekleed. Naast deze functie neemt hij onder meer de voorbereiding van het jaarlijkse Zomerkamp op zich, was hij voorzitter van de groepsraad (1986-1996) en in 1990 nauw betrokken bij de organisatie van de Wereld Jamboree in Dronten. Sinds 1983 is de heer Groenendijk een vaste loper bij het ophalen van oud papier voor de scouting. Daarnaast heeft hij zich ingezet voor de bouw van het clubhuis, het onderhoud van de gebouwen en het groen en de aanleg van het straatwerk.

Ook veiligheid en verzorging gaat hem aan het hart. Al 29 jaar lang is hij lid van de EHBO Reeuwijk waar hij trouw alle cursussen volgt en altijd aanwezig is bij de terugkom avonden. Als EHBO lid post hij ieder jaar bij de surfplas.

De heer H. van Huis
De heer Van Huis (1943) is wat sommigen zouden noemen, ‘een kano-fanaat’. Sinds 1983, toen hij bestuurslid werd van de kanovereniging De Kromme Aar, tot heden, heeft hij zich ingezet voor de promotie van de kanosport. Ook is hij sinds 2003 bestuurslid van het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond, waar hij o.a. lid is van het regioteam West-Holland en regioteam Vecht & Plassen. Zijn inzet voor de kanosport, en de Alphense Kanovereniging zijn ongeëvenaard. Zijn organisatorische talenten zet hij in voor de kernactiviteiten van de vereniging, namelijk het uitzetten en begeleiden van kanotochten. Van korte binnenlandse tochten tot meerdaagse tochten in het buitenland,  hij zorgt er altijd voor dat er een tot in detail georganiseerde tocht is die voor de deelnemers een fijne, veilige en niettemin avontuurlijke en sportieve vakantie ervaring bieden. Open dagen, kanovaren met (visueel) gehandicapten, oefenen van reddingstechnieken, zwembadtraining, eskimoteren, lezingen over kanotochten en -technieken, veiligheid, natuur en fotografie, doet hij allemaal. Maar zijn liefde voor de sport gaat verder. Zo heeft hij bijvoorbeeld ook gezorgd dat er een clubhuis gebouwd werd dat nu, 25 jaar later, nog steeds voldoet aan alle wensen en eisen van de vereniging. Ook heeft hij samen met anderen een kanotocht georganiseerd voor de Koninklijke Familie op het landgoed de Horsten in Wassenaar om zo de kanosport op een plezierige manier onder de aandacht te brengen bij niet-kanovaarders. Deze jarenlange inzet voor de kanosport en het kanovaren vormen een bijzondere maatschappelijke verdienste die goed is voor mens en milieu.

De heer M.W. Kerremans
De heer Kerremans (1951) combineert zijn ervaring in de politiek, communicatie en kunst moeiteloos tot een waardevolle bijdrage voor de samenleving. Sinds 1973 is hij trouw en actief lid van de VVD. Beginnend als bestuurslid in Weesp volgen, Utrecht, Den Haag, Gouda en tot slot Boskoop. In Utrecht is hij lid c.q. coördinator van het Leden Werf Team (later Propagandateam) en in de Haagse periode als lid van de werkgroep Nieuw Kiezers en lid van de Kamercentrale. Ook in Gouda is hij betrokken bij ledenwerving en is hij vicevoorzitter. Ook bij de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Alphen aan den Rijn is hij betrokken bij de ledenwerving.

Maar hij doet meer. Tussen 1984-1986 is hij bestuursvoorzitter van het Dierenhuis Midden-Holland/Dierenbescherming en van 1987 tot 1999 bestuurslid van de Coornhertstichting en (tot 1994) het Nationaal Comité Coornhertherdenking (NCC’90).
Dan de kunst en de communicatie. Van 1998 tot 2009 is hij voorzitter van het bestuur van de Stichting Kunstencentrum De Werkschuit, welke sinds 2009 onderdeel uitmaakt van Kunstpunt Gouda. Onder zijn leiding wist hij de Werkschuit binnen een korte tijd financieel gezond te maken en de relatie met de gemeente op orde te krijgen. Op het gebied van public relations, omgang met de media en de politiek waren zijn inzet van groot belang voor het voortbestaan van De Werkschuit en de samenvoeging van de Goudse culturele instelling. Vanaf 2010 tot heden is hij adviseur en bestuurslid van de Stichting Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven waar zijn kennis en ervaring, rust en gezag een uitmuntende bijdrage leveren. Hij wordt omschreven als iemand die de handen uit de mouwen steekt en praktisch bijdraagt aan het mooier maken van ons land.

De heer T. Klos
De heer Klos (1937) zet zich sinds 1968 in als vrijwilliger bij diverse voetbalverenigingen en is een van de drijvende krachten als oprichter, trainer en begeleider van het damesvoetbalteam van voetbalvereniging Alphia. Daarnaast is hij actief betrokken als trainer en begeleider bij diverse voetbalverenigingen in Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Zwammerdan en Bodegraven. In 1990 maakte hij de overstap naar de lokale omroep AlphenStadFM als sportverslaggever. Dankzij zijn uitgebreide kennis van voetbal en zijn goede contacten in de sportwereld, weet hij altijd op zijn eigen specifieke manier een boeiend radioverslag van een wedstrijd te maken. Ook doet hij na de wedstrijden de interviews met trainers en spelers. Mede door zijn inzet behoren deze tot de populairste programma’s van deze omroep. Naast voetbalverslagen en interviews doet hij ook verslagen van de Alphense Tennis Challenger bij TEAN (internationaal tennis toernooi in Alphen).  Dankzij zijn bereidheid om altijd klaar te staan indien nodig, is hij een voorbeeld voor de jongere medewerkers,een zeer gewaardeerd lid van het sportredactieteam en een dragende vrijwilliger van AlphenStadFM.

Mevrouw A.B. Kromhout-den Dunnen
Mevrouw Kromhout-den Dunnen (1945) heeft zich gedurende vele jaren ingezet ten behoeve van de gezondheidszorg, ouderenzorg, vrijwilligerswerk en politiek. Als bestuurder wordt ze omschreven als integer, doortastend en vooral betrokken.

Haar bestuurlijke carrière start in 1982 als bestuurslid van het Ziekenhuis Rijnoord, tot 1988. Gelijktijdig, maar veel langer, is ze bestuurslid van het Verpleeghuis Oudshoorn, tot 2002. Tussen 1984 en 1997 combineert ze deze functies enkele jaren met die van bestuurslid aan de Opleidingsschool Ziekenverzorgenden.
Ook politiek is ze zeer actief. Tussen 1987 en 2013 is ze als lid van het CDA. Eerst bestuurslid (1987-1990), dan raadslid (1990-1992) en wethouder (1992-1994). Tussen 1998-2013 was ze voorzitter van de Commissie voor Scholing- en Verengingszaken CDA Zuid-Holland.
Naast deze functies is zij bestuurslid bij Stichting Fonds Vrijwilligerswerk Nederland, penningmeester bij de Nederlandse Organisaties voor Vrijwilligers (NOV), Commissaris NOV facilitaire diensten en lid van Raad van Toezicht CIVIQ, landelijk instituut voor vrijwillige inzet. Van 1995 tot 2001 was zij voorzitter bij Zorgcentrum Noorderbrink. Van 2006 tot 2008 was zij lid van de Raad van Toezicht bij Zorgkompas. Tussen 2008-2012 was ze als vicevoorzitter bij de Raad van Toezicht bij Activite. Hierbij had ze altijd veel oog voor de kwalitatieve aspecten van de directe zorgverlening aan ouderen, en benadrukte ze het belang van bij- en nascholing. Als lid van de auditcommissie was zij betrokken bij kwaliteit en veiligheid. Kortom, ze is als bestuurder en als mens een belangrijke schakel als het gaat om gezondheidszorg in de regio.

Mevrouw L.C. van Oostrom-van Huizen en de heer W. van Oostrom
De heer Van Oostrom (1943) en mevrouw Van Oostrom-van Huizen (1939) zijn beiden al sinds 1974 vrijwilliger bij voetbalvereniging ARC. Zij verzorgen het materiaal, het onderhoud en wassen van de kleding van de A, B en C selectie en van Jong ARC. Ook verzorgen zij het trainingsmateriaal van de A, B. en C selectie en zijn zij aanwezig bij trainingsavonden en wedstrijden. Naast het verzorgen van de materialen is de heer Van Oostrom in het verleden elftalleider van jeugdteams en clubscheidsrechter geweest. Maar ook voor andere klussen was hij beschikbaar, zoals het ophalen van de toto- en lottoformulieren. En mevrouw Van Oostrom helpt bij thuiswedstrijden in de kantine.

Hun vrijwilligerstaken beperken zich niet alleen tot voetbalvereniging ARC. Op districtsniveau hebben zij beiden voor de KNVB werkzaamheden verricht, zoals  het verzorgen van het materiaal. En de heer Van Oostrom was scout voor het Jeugdplan Nederland.
Dat ARC hun werk waardeert, blijkt uit het feit dat de heer Van Oostrom in 2001 tot lid van verdienste is benoemd.

Mevrouw P. Peters-Zoetmulder
Mevrouw Peters–Zoetmulder (1946) heeft zich sinds 1962 ingezet op het gebied van jeugdwerk, cultuur en religie. Zo was zij als vrijwilliger actief bij de Oudshoornse Kerk als lid van de jeugdcommissie en leider van de jeugdclub. En in 1983 medeoprichter en secretaris van de cantorij van de Oudshoornse Kerk. Hierbij was zij de geruisloze motor achter de concerten en bijzondere optredens. Dankzij haar inzet heeft de cantorij mensen kennis kunnen laten maken met het brede culturele scala aan schoonheid in klank en tekst van religieuze muziek, uit de vroegste middeleeuwen tot en met de 20e  eeuwse kerkmuziek. Daarnaast was zij 10 jaar lid van de ouderraad van kleuterschool Piccolo en basisschool De Helicon. Ook was zij vele jaren actief bij de Culturele Stichting Cornelis de Vlaming en het Platform van Vrijzinnige Geloofsgemeenschappen. Op dit moment is zij (vanaf 2006) zeer actief voor de Remonstrantse Kerk waar haar echtgenoot predikant is.

De heer M.G. van Steden
De heer Van Steden (1946) zet zich op verschillende terreinen al vele jaren zowel plaatselijk, landelijk als internationaal in voor de gemeenschap. Hij was van 2000 tot 2010 voorzitter van de wijkkerkenraad Bronwijk-Zuid. Een bekwaam voorzitter, betrokken bij alles wat zich in de wijk voordeed. Hij kende vrijwel alle gemeenteleden en viel op door zijn nauwgezetheid, punctualiteit en trouw. Hij heeft met overtuiging vele jaren een sturende rol gespeeld in het proces om de beide wijken rond De Bron (Bronwijk-Noord en –Zuid) samen te voegen tot één gemeente. Dit proces werd in januari 2010 succesvol afgerond met de totstandkoming van één wijkgemeente De Bron met één kerkenraad. Van deze nieuwe kerkenraad is hij tot 2012 voorzitter geweest.

Daarnaast is de heer Van Steden sinds 2007 voorzitter én drijvende kracht van de Stichting Roemenië Hunedoara. Hij onderhoudt contacten met de predikant van de protestantse kerk in Hunedoara, een sterk verarmde industriestad in Roemenië, en organiseert hulpactiviteiten. Ook stimuleert hij andere bestuursleden om hun deel van de werkzaamheden uit te voeren.
Van 2005 tot 2013 heeft hij zich bovendien zeer verdienstelijk gemaakt voor de omroepvereniging NCRV. En gedurende zijn werkzame leven heeft hij als directeur van de Slagersbond BSC ruim 25 jaar de belangen vertegenwoordigd van de 1200 aangesloten slagerij-ondernemingen. Daarbij verloor hij nooit de menselijke maat der dingen uit het oog.

De heer J. Timmer
De heer Timmer (1937) is dit jaar 65 jaar lid van voetbalvereniging ARC. Vanaf 1962 is hij een zeer actieve vrijwilliger. Naast hoofd onderhoud heeft hij in de loop der jaren verschillende bestuursfuncties vervuld. Ook was hij een aantal jaren trainer.

Als hoofd onderhoud is hij al  sinds 1962 verantwoordelijk voor het onderhoud van het veld en de clubgebouwen. Of het nu een verbouwing betrof of nieuwbouw aan de Olympiaweg, niets was hem te veel. Dat heeft geresulteerd in een piekfijn complex, waar vele duizenden sporters dankzij zijn inspanningen van voetbal hebben kunnen genieten en dat nog steeds doen.
Niet alleen de vereniging voert hier haar wedstrijden en trainingen uit. Ook anderen weten ARC te vinden. Zo is vorig jaar de oefeninterland Nederland-Italië voor spelers onder de 19 jaar op het terrein van ARC gehouden.
Niet voor niets heeft ARC hem al diverse malen in het zonnetje gezet. Zo is hij in 1983 tot erelid en in 2013 tot lid van verdienste benoemd. Op het complex is zelfs een Joop Timmerplein. En hoewel hij al enkele keren heeft aangegeven dat hij gaat stoppen als hoofd onderhoud, is ARC blij dat dit nog steeds niet is gebeurd.
Naast deze werkzaamheden is hij 5 jaar kerkvoogd geweest.
In 1992 ontving hij de Eremedaille in goud, verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau.

De heer J.S. Warmerdam
De heer Warmerdam (1953) geeft blijk van een grote maatschappelijke betrokkenheid. Zijn optreden laat zich kenmerken als vriendelijk, tactvol, verbindend, vasthoudend, doorzettend, respectvol, toekomstgericht en professioneel. Dit alles gekoppeld aan een grote inzet. Zo was hij van 2002 t/m 2013 voorzitter van de tennisvereniging in Woubrugge en lid van de wedstrijdcommissie. Zijn ideeën en uitwerkingen hebben ertoe bijgedragen dat er in Woubrugge, zijn vorige woonplaats, het hele jaar door getennist kan worden op een prachtig tennispark. In Alphen aan den Rijn was hij vanaf 1995 vrijwilliger bij de Hockey Club Alphen. Hij fungeerde onder andere als coach, draaide bardiensten en was waarnemend penningmeester en bestuurslid van de Stichting Vrienden van de Hockeyclub. Onder zijn voorzitterschap van 2004 tot 2008 heeft de vereniging een geweldige accommodatie gerealiseerd.

Naast zijn langdurige inzet als vrijwilliger en bestuurder bij deze sportverenigingen, vervulde hij een taak als mantelzorger voor zijn zus en haar gezin. Na haar overlijden begin 2013 heeft hij haar drie kinderen in zijn gezin opgenomen, een taak die nog een aantal jaren voort zal duren.
Sinds 2001 is de heer Warmerdam mede-eigenaar van Haselhoff Groep. Vanuit deze functie heeft hij zich met succes ingespannen voor de integratie van ICT-ers met een handicap op de arbeidsmarkt.
Op dit moment zet hij zijn grote kennis, vaardigheden en empatisch vermogen in als voorzitter van de SamenLoop voor Hoop.

De heer J.R. Westerveld
De heer Westerveld (1944) is gedurende een lange periode maatschappelijk actief, zowel op het terrein van de sport als ten behoeve van de kerk. Vanaf 2007 voert hij het secretariaat van de kerkenraad (Goede Herderkerk). Naast dit arbeidsintensieve werk is hij actief als wijkouderling heeft hij in 2013 de taak op zich genomen een werkgroep 20-45 jarige gemeenteleden te begeleiden.

Maar vooral op het terrein van de turnsport is zijn invloed en uitstraling groot. In de loop der jaren heeft hij bij gymnastiekvereniging D.O.S. talloze jonge mensen begeleid op hun weg binnen die sport. Dit doet hij met veel enthousiasme, passie en een grote inzet. Hij onderkent de talenten van bestuursleden, leiding en vrijwilligers en stimuleert hen om deze optimaal te gebruiken. Net zoals hij al ruim 30 jaar als trainer in de gymzaal staat en de turn(st)ers stimuleert om elke keer weer meer te presteren. Opmerkelijk aan zijn manier van trainingen geven is dat hij altijd het positieve in een pupil probeert te vinden en dit als startpunt gebruikt om hen veel turnplezier te bezorgen. Naast trainer is hij sinds 2010 ook voorzitter bij deze vereniging. Ook was hij 10 jaar actief binnen de KNGU en onder andere betrokken bij de organisatie van wedstrijden.
Daarnaast was hij meerdere jaren pleegouder (van 1972 tot 1974 en van 1987 tot 1998) van jongeren.

Mevrouw Heijers-van Rooden
Er is nog een 22e lintje in Alphen aan den Rijn. Dat lintje is bestemd voor mevrouw Heijers-van Rooden. Zij is sinds enige tijd inwoonster van Alphen aan den Rijn, maar haar vrijwillige activiteiten voert zij sinds jaar en dag voornamelijk uit in Nieuwkoop. Het is daarom logisch en leuker voor haar dat de Koninklijke Onderscheiding daar is uitgereikt. Mevrouw Heijers was  voorzitter van de Stichting Peuterspeelzalen in Ter Aar, was lid van de Ouderraad van de openbare basisschool ’t Kompas in Ter Aar, zij was lid van de Jeugdcommissie van de tennisvereniging TVTA in Ter Aar, lid van de wedstrijd- en evenementencommissie van tennisclub TCL in Langeraar, voorzitter van het team vrijwillige hulpverlening en secretaris van ‘Tafeltje Dekje” in Ter Aar, lid van het vrijwilligersteam bij de bibliotheek ‘de Aarlezer’ in Ter Aar, lid van de Stichting Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop. Op dit moment is zij nog secretaris van de bridgeclub ‘Pastorale” in Langeraar, Rayonhoofd KWF kankerbestrijding Alphen aan den Rijn en lid van de damescommissie Golfclub Zeegersloot in Alphen aan den Rijn.

Bron: Gemeente Alphen aan den Rijn

Fotograaf: Josh Walet