Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gemeente wil aantal E-laadpalen verdubbelen

30 september 2014 - 17:02  •  reacties

Gemeente wil aantal E-laadpalen verdubbelen

Alphen aan den Rijn -

De locaties worden beoordeeld op ligging en parkeerdruk in de omgeving. Zo ontstaat er een netwerk van mogelijk plekken op redelijke afstand van elke woning in de bebouwde kom. Als de eigenaar op eigen terrein de auto kan opladen, is er geen probleem. Maar wat te doen als er geen ruimte is om je auto op eigen terrein te parkeren? Dan biedt een openbare E-laadpaal uitkomst.

'Palen moeten openbaar toegankelijk zijn'
De gemeente zelf gaat zich niet bezighouden met het plaatsen van de palen. Zij inventariseert alleen waar plek is voor deze voorzieningen en laat de rest over aan de marktpartijen. Voor de bedrijven die de palen plaatsen, exploiteren en onderhouden zijn randvoorwaarden opgesteld waar zij aan zullen moeten voldoen. Zo moet bijvoorbeeld een beheerder 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar zijn voor vragen, storingen en calamiteiten. Ook moeten de palen openbaar toegankelijk zijn en moet de beheerder zorgen voor actuele informatie naar de gebruikers over de aanwezigheid en beschikbaarheid van het oplaadpunt.
 
37 oplaadpunten binnen gemeente Alphen
Op dit moment telt de gemeente 16 locaties met in totaal 37 oplaadpunten. 32 oplaadpunten staan in de stad Alphen aan den Rijn, 4 in Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk en 1 in Hazerswoude-Dorp. Het is de bedoeling dat in de toekomst het aantal palen verdriedubbeld zal worden. Aan één paal kunnen in principe vier auto's worden opgeladen.

Verwacht wordt dat de inventarisatie eind 2014 gereed zal zijn.

Fotograaf: Josh Walet