Nieuws

« Vorige - Volgende »

Deel voormalig gemeentehuis Rijnwoude verkocht

3 oktober 2014 - 10:21  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Deel voormalig gemeentehuis Rijnwoude verkocht

Alphen aan den Rijn - Sportschool Sport2Bfit koopt het middendeel van het voormalig gemeentehuis van Rijnwoude. Hier waren voorheen de raadzaal en de publieksfuncties gevestigd. Sport2BFit vestigt zich daar samen met fysiotherapeut Jochem Klein. De verwachting is dat medio 2015 de verbouwing start van dit gedeelte van het pand. Een procedure voor de omgevingsvergunning inclusief bestemmingsplanwijziging wordt binnenkort gestart.

Oostvleugel
Voor het overige deel van het voormalig gemeentehuis, de oostvleugel, zijn gesprekken gaande met verschillende partijen. De gemeente onderzoekt nu met Goudkuil Bouwmanagement BV of tot herontwikkeling en verkoop kan worden gekomen van de oostvleugel. Dit dient eind 2014 duidelijk te zijn. De gemeenteraad wordt nu gevraagd geld beschikbaar te stellen om de gewenste herontwikkeling te kunnen uitvoeren.

Het vastgoed dat de gemeente bezit dient een maatschappelijk doel of is nodig om ontwikkelingen in de gemeente mogelijk te maken. Het vastgoed wordt op een effectieve en efficiënte manier gebruikt en beheerd. De gemeente wil zo min mogelijk vastgoed hebben. De gedeeltelijke verkoop van het gemeentehuis Rijnwoude past in deze uitgangspunten.

Fotograaf: Josh Walet