Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nieuwe naam gemeente ABR in 2012 bekend

14 oktober 2011 - 10:02  •  reacties

Nieuwe naam gemeente ABR in 2012 bekend

Alphen aan den Rijn - De klankbordgroep, die bestaat uit raadsleden van de gemeente Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude heeft gisteren gesproken over de aanpak om te komen tot een nieuwe gemeentenaam. Voorop staat dat inwoners van de drie gemeenten hier een stem in hebben, daar was iedereen het over eens.

Op 1 januari 2014 ontstaat er door de samenvoeging van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude een nieuwe gemeente. Daarbij hoort ook een nieuwe gemeentenaam. Een nieuwe naam moet wel aan een aantal criteria voldoen. Zo stelt de Adviescommissie aardrijkskundige namen in Nederland bijvoorbeeld dat een nieuwe naam niet te veel moet lijken op een andere aardrijkskundige naam in Nederland en wijde omgeving. De naam moet ook aansluiten bij de historie/historische geografie van het gehele gebied.

De namen van de kernen waar de nieuwe gemeente straks uit bestaat blijven behouden, zo blijft Koudekerk a/d Rijn als naam bestaan, maar zal de gemeentenaam Rijnwoude, bij de keuze voor een andere naam, veranderen.

Vanaf 1 januari 2014 is de nieuwe gemeentenaam een feit.


Eerdere publicaties van lokale media over een referendum zijn onjuist.


Fotograaf: Josh Walet
Tags: fusiegemeente, gemeentenaam, referendum