Nieuws

« Vorige - Volgende »

Officiële startschot gegeven voor Zonstad Alphen

24 maart 2015 - 13:24  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Officiële startschot gegeven voor Zonstad Alphen

Alphen aan den Rijn - Op basisschool Het Mozaïek is 23 maart 2015 het officiële startschot gegeven van ‘Zonstad Alphen’. Een van de eerste twee zonnepanelenparken in Alphen aan den Rijn.

Zoncertificaat
Voor elke zonnepaneel ontvangt men een zoncertificaat waarmee je als deelnemer recht hebt op korting op de energiebelasting die je aan je energiebedrijf betaalt. Een mooie mogelijkheid om niet alleen te besparen op je energienota, maar ook te investeren in groene energie en zo een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving.

Jong geleerd is oud gedaan
Wethouder Willem Jan Stegeman: “Het is geweldig dat Het Mozaïek de eerste school is die het dak beschikbaar stelt voor het aanleggen van een collectief zonnepanelenpark. Ik hoop dat vele anderen dit voorbeeld volgen. Met dit initiatief worden de kinderen zich ook nog eens vroeg bewust van het gebruik van groene energie. Een goede zaak: jong geleerd is oud gedaan”. Wethouder Han de Jager onthulde samen met de leerlingen enkele panelen.

Mede-eigenaar worden?
Particulieren of ondernemers die in het postcodegebied 2405 t/m 2409, 2411, 2445, 2471 en 2771 en 2394 wonen of gevestigd zijn kunnen als lid van de coöperatie mede-eigenaar worden van deze zonnepanelenparken.

Kijk op www.zonstadalphen.nl en www.groenehartenergie.nl voor meer informatie over het collectieve zonnepanelenpark.

Fotograaf: Josh Walet