Nieuws

« Vorige - Volgende »

Erkenning ‘Wij werken mantelzorg vriendelijk’

22 april 2015 - 10:02  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Erkenning ‘Wij werken mantelzorg vriendelijk’

Alphen aan den Rijn -

Omdat de Gemeente Alphen aan den Rijn aandacht heeft voor het onderwerp mantelzorg is de Erkenning 'Wij werken mantelzorgvriendelijk' een blijk van waardering van de Stichting Werk&Mantelzorg.


1 op de 8 werknemers is mantelzorger
Mantelzorgers zorgen langdurig en intensief voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste, vriend of buur. Naar schatting is maar liefst 1 op de 8 werknemers mantelzorger. De combinatie van werk en mantelzorg is niet altijd makkelijk; 40% van de werkende mantelzorgers voelt zich zwaar belast tot overbelast. Vaak lopen zij hier liever niet mee te koop, terwijl zij wel risico lopen om uit te vallen door ziekte, oververmoeidheid of stress. Aandacht, begrip en ruimte voor (maatwerk-)oplossingen van de werkgever, dragen bij aan een betere werk-privébalans van mantelzorgende collega’s.

Combinatie werk en mantelzorg mogelijk
De gemeente maakt het thema werk en mantelzorg bespreekbaar en is flexibel in het bieden van maatwerkoplossingen. De heer Jeroense, gemeentesecretaris Gemeente Alphen aan den Rijn, en mevrouw Verbakel, plaatsvervangend voorzitter van de Ondernemingsraad, zijn blij met de Erkenning.

De heer Jeroense: “Ik ben blij dat de Ondernemingsraad (OR) dit onderwerp heeft geagendeerd. Steeds meer collega’s hebben te maken met één of andere vorm van mantelzorg. De inzet van deze collega’s, bij de gemeente én als mantelzorger, is ontzettend belangrijk. Als werkgever willen wij graag meedenken over (maatwerk-)oplossingen om de combinatie van werk en mantelzorg mogelijk te maken”.

Mevrouw Verbakel: “Deze Erkenning geeft aan dat wij als organisatie goed bezig zijn met het onderwerp mantelzorg. Vanuit de OR vinden wij het heel erg belangrijk dat mantelzorgers het onderwerp bespreekbaar kunnen maken, zowel met hun leidinggevende als met hun collega’s. Wij hopen dat deze Erkenning bijdraagt aan meer begrip voor het combineren van werk en (vaak zware) mantelzorgtaken waar veel mantelzorgers voor staan. Vanuit de OR hebben wij de ambitie dat Gemeente Alphen aan den Rijn ambassadeur op het thema mantelzorg wordt voor andere bedrijven en organisaties”.

Fotograaf: Josh Walet