Nieuws

« Vorige - Volgende »

Van dromen naar visie

4 november 2011 - 11:00  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Van dromen naar visie

Alphen aan den Rijn -

De gemeente gaat in november bij de inwoners toetsen of hun wensen en ideeën op de juiste manier in het visiedocument zijn opgenomen. Het document wordt aan de hand daarvan eventueel aangepast en vervolgens aangeboden aan de raad.

Aan de randen van het Bospark vinden op termijn vernieuwingen plaats, waardoor het park een sterke spilfunctie kan gaan vervullen in de buurt en in de stad. In de visie is ook ingegaan op de mogelijke inpassingen van deze ontwikkelingen aan de randen van het Bospark, zoals de plannen met verzorgingshuis Rijnzate en de ontwikkeling van het leerpark bij het Groene Hart.

Uitvoering
Als de raad het visiedocument heeft vastgesteld wordt het uitgewerkt in verschillende uitvoeringsplannen. Zowel de Prins Bernardlaan als het Burgemeester Visserpark worden binnenkort aangepakt. Het is dus mogelijk om op korte termijn een flinke stap te maken naar het “nieuwe” Bospark.

Dromen
In de zomer van 2009 zijn de inwoners van Alphen aan den Rijn door in de campagne ‘Dromen over het Bospark’ gevraagd om mee te dromen over een nieuw Bospark. Er zijn toen veel wensen, droombeelden en verbeterpunten bij de gemeente binnengekomen. De belangrijkste daarvan zijn uitgewerkt in het Visiedocument Bospark.

Wat is er al gedaan?
Begin dit jaar heeft de gemeente al uitvoering gegeven aan een aantal dromen van inwoners. Er zijn concrete maatregelen genomen in het park, zoals het terugsnoeien van bomen en struiken, het aanplanten van kleurrijke planten en het vervangen van bankjes. De grote ingrepen zijn opgenomen in het visiedocument.


Fotograaf: Josh Walet
Bospark.'
Bospark

Bij de entree van het park naast de kinderboerderij, springen meteen de monumentale paardekastanjes in het oog.