Nieuws

« Vorige - Volgende »

Help kanker bestrijden vanuit uw tuin!

7 juli 2015 - 09:52  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Help kanker bestrijden vanuit uw tuin!

Alphen aan den Rijn -

Kanker komt voornamelijk voor op oudere leeftijd. Door de toenemende vergrijzing zal ook het aantal ouderen met kanker drastisch toenemen en dus ook de behoefte aan medicijnen.

Het nut van de taxus
In het snoeisel van de taxushaag, taxus baccata, zit baccatine. Dit is een belangrijke grondstof voor de aanmaak van kankerbestrijdende middelen. Bij 50% van de chemotherapieën kiest men voor geneesmiddelen op basis van taxus. Daarom is het belangrijk dat we het snoeisel van de taxushaag niet weggooien. Het snoeisel van een taxushaag van 50 meter lang levert de nodige baccatine voor de behandeling van één kankerpatiënt. Uw taxushaag is dus een zeer belangrijk wapen in de strijd tegen kanker. Elke kilogram taxussnoeisel is uiterst waardevol.

Hoe lang duurt de actie?
De inzamelingsactie ‘Vergroot de Hoop, verklein de kanker’ duurt van 15 juni tot en met 31 augustus. Na deze datum neemt de hoeveelheid baccatine in de taxusplant weer af. U kunt uw snoeisel van de taxus baccata gratis inleveren bij Ecopark De Limes, Limeslus 5 in Alphen aan den Rijn. Maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Werkt u beroepsmatig met groen, en wilt u meewerken aan de actie? Neem dan contact op met telefoonnummer 0251 – 860 251 of e-mail naar info@vergrootdehoop.nl.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: taxus, ecopark
Ecopark De Limes.'
Ecopark De Limes

Duurzaam verwerken van allerlei soorten afval.