Nieuws

« Vorige - Volgende »

Baggerwerkzaamheden door Hoogheemraadschap

14 juli 2015 - 13:13  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Baggerwerkzaamheden door Hoogheemraadschap

Alphen aan den Rijn -

Doel van de werkzaamheden is het verbeteren van de waterafvoer en de waterkwaliteit. Daarnaast is het noodzakelijk voor de afvoer van water. De baggerwerkzaamheden worden met verschillend materieel uitgevoerd (afhankelijk van de omgeving en de breedte van de watergang).

De locaties waar de watergangen gebaggerd worden zijn onder anderen: het Weteringpark, Mandenvlechter, Klepperman, Marketentster, Herenweg, Horstenbuurt, Houtzwam, Paddestoelweg, Dijkslootpad, Heempark, Golfclub Zeegersloot en de Coupépolder. Ook de ringsloten aan de West Kanaalweg en de Burgemeester Bruinslotsingel worden gebaggerd. Voor deze laatste locaties geldt dat ze onderdeel uitmaken van het Nazorgplan Coupépolder. Dit betekent dat de baggerwerkzaamheden daar in den droge uitgevoerd worden en dat Wareco namens de gemeente dagelijks toezicht houdt.

Via de website www.rijnland.net kunt u via de zoekterm ‘extra paginas baggeren’ en te klikken op deelgebied vier aanvullende informatie vinden. Ook kunt u bij het Hoogheemraadschap Rijnland terecht met uw vragen.

Fotograaf: Josh Walet