Nieuws

« Vorige - Volgende »

Financieel stevig fundament

11 september 2015 - 12:01  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Financieel stevig fundament

Alphen aan den Rijn - De gemeente heeft een stevig financieel fundament. Dit betekent dat de gemeente financieel op orde is en er geen lastenverhoging is voor de inwoners. Ook eventuele financiële tegenvallers kan de gemeente aan.

Koers houden
Financieel zijn we op stoom, door koers te houden hebben we een stevig financieel fundament waarmee we de verschillende onzekerheden, die op ons afkomen, de baas te kunnen blijven. Dat is ook nodig omdat er aankomende periode heel wat onzekerheden op ons af komen. Kunnen we de gevolgen van de bezuinigingen in het sociaal domein volledig opvangen? Kunnen we de maatregelen die voortkomen uit de strategisch heroriëntatie waar maken? En wat betekenen de vanaf 2016 veranderende rijksregels voor rentetoerekening aan de grondexploitaties?

Buffer van 5 miljoen euro
Deze onzekerheden kunnen in de toekomst flinke gevolgen hebben de huishoudbeurs van de gemeente. Daarom is het goed dat ons financiële fundament zo stevig is, dat we zelfs 5 miljoen euro als buffer hebben om deze financiële onzekerheden niet als nieuwe bezuinigingen of hogere belastingen bij onze inwoners neer te moeten leggen. Dat betekent dat we de lokale lasten voor de inwoners niet verhogen zoals we ook beloofd hebben."

Fotograaf: Josh Walet