Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense zwembaden blijven gewoon open

14 oktober 2015 - 15:41  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Alphense zwembaden blijven gewoon open

Alphen aan den Rijn -

De zwembaden blijven gewoon open en er verandert niets voor de gebruikers en sportverenigingen. Ook het huidige tarievenstelsel dat door de raad is vastgesteld blijft gewoon in stand.

‘Mens volgt werk’ voor direct zwembadpersoneel
De initiatiefnemers hebben aangegeven personeel te willen overnemen volgens de regels van Overdracht van Onderneming (OvO). De gemeente heeft in onderhandeling er voor gezorgd dat dit wordt vastgelegd in een nog op te stellen overeenkomst. “Het college wil de medewerkers van Sportspectrum niet in de kou laten staan. Daarom heb ik met de nieuwe initiatiefnemers afgesproken dat de overname van het personeel van Sportspectrum wel in de overeenkomst komt te staan die straks getekend wordt,” aldus wethouder Michel du Chatinier.

Gebruikers meer zeggenschap over zwembad
Het initiatief gaat uit van zoveel mogelijk vrijwillige inzet en zelfbeheer door de gebruikers van de zwembaden waar het kan en professionele inzet waar het moet. Hierdoor krijgen zij ook meer zeggenschap en sturing  over het gebruik van hun zwembad. Meer inzet van vrijwilligers en de gebruikers van het zwembad zelf leidt tot een hogere bezettingsgraad tegen lagere kosten voor de gemeente. Bovendien wil het college ook opdrachten niet langer aan één verbonden partij gunnen. We willen graag dat gebruikers en vrijwilligers intensief met elkaar samenwerken. Dit past goed bij Nieuw en Anders.

Collegebesluit
Het college is erg enthousiast over het initiatief en besluit deze maand nog of de zwembaden AquaRijn en de Hoorn vanaf 1 januari 2016 voor één jaar belegd worden bij deze nieuwe partij. Voor 1 april 2016 besluit het college of ze de overeenkomst voor een langere periode wil aangaan met dit initiatief. Het college neemt in november ook een besluit over het dagelijks functioneren van het beheer en dagelijks onderhoud van binnen- en buitensportaccommodaties.

Fotograaf: Josh Walet