Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gemeente Alphen wint Wilbert van Seggelen-Award

20 oktober 2015 - 13:12  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Gemeente Alphen wint Wilbert van Seggelen-Award

Alphen aan den Rijn - Gemeente Alphen aan den Rijn heeft met ‘Kaders voor het uitvoeringsplan herinrichting van het maatschappelijk domein’ de Wilbert van Seggelen-Award gewonnen voor vernieuwend, gedurfd en praktisch verbonden beleid.

De jury is onder de indruk van de vooruitstrevende aanpak die breekt met oude systemen en getuigt van lef. De gemeente geeft ruimte en vertrouwen aan maatschappelijke partners.

Vooruitstrevend en verbindend
In het juryrapport schrijft men: "Het college van Alphen aan den Rijn wil de basisvoorzieningen van sport, welzijn en cultuur meer aan elkaar verbinden en innoveren. De basisvoorzieningen worden zo beter benut. Daarmee voorkomt de gemeente dat kwetsbare mensen dure zorg nodig hebben. Het college wil sturen op de effecten voor de inwoners en geeft daarbij meer ruimte aan het maatschappelijk middenveld om dat te organiseren. Deze veranderingen heeft de gemeente in gang gezet met subsidietenders. Dat is de kern van herinrichting van het maatschappelijk domein met als titel ‘Nieuw en Anders’ die het college hiermee voor ogen heeft."

Meer informatie is te vinden op:www.alphenaandenrijn.nl/nieuwenanders

Fotograaf: Josh Walet