Nieuws

« Vorige - Volgende »

Strooiploeg gaat strooiroutes vanavond 'proefrijden'

3 november 2015 - 11:35  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Strooiploeg gaat strooiroutes vanavond proefrijden

Alphen aan den Rijn - Op 3 november 2015 gaat de strooiploeg vanaf 18.30 uur alle strooiroutes 'proefrijden'. Zo is de ploeg goed voorbereid als het echt nodig is. Er wordt zowel met de handstrooi- als de mechanische wagens (maar zonder zout!) gereden.

Voor een grafische weergave van de strooiroutes in onze gemeente, kunt u onze digitale kaart met alle strooiroutes op hoofdwegen en fietspaden raadplegen.

Voorraad strooizout
De gemeente heeft aan de Hoorn in Alphen aan den Rijn een nieuwe zoutbunker staan met een totale opslagcapaciteit van 600 ton (600.000 kilogram) wegenzout (steenzout). Op het decentrale opslagdepot op het ITC-terrein in Hazerswoude-Dorp staat een kleine zoutbunker met ruim 100 ton wegenzout. Bij de leverancier in Harlingen ligt nog eens een exclusief gereserveerde hoeveelheid wegenzout voor de gemeente Alphen aan den Rijn klaar van 1400 ton. Dat betekent, dat er in totaal voor de komende winter dus ruim 2,1 miljoen kilogram wegenzout beschikbaar is. De ervaring leert dat dat ruim voldoende is voor ons wegennet.

Aantal strooiwagens van de gemeente
De mechanische groep omvat 18 voertuigen, die overeenkomstig de richtlijnen van het Gemeentelijke Gladheidsbeleidsplan 2014-2017 brugdekken, ontsluitingswegen, doorgaande wegen, busroutes, uitrukroutes hulpdiensten en hoofdfietspaden strooien. Daarnaast is er een ploeg, met 6 voertuigen, die met de hand strooit op plekken waar veel mensen komen, zoals bij kerken, zorgcentra, winkelcentra, trappen, bruggetjes, etc.

Strooizout nodig?
Dit koopt u onder andere bij bouwmarkten en tuincentra. De gemeente verstrekt geen gratis strooizout meer.

Fotograaf: Josh Walet