Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gemeente in gesprek over beheer sportaccommodaties

5 november 2015 - 09:43  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Gemeente in gesprek over beheer sportaccommodaties

Alphen aan den Rijn -

Sporters kunnen in 2016 net als nu gewoon gebruik maken van de sportaccommodaties. De huidige roostering blijft in principe gelijk tot einde van dit sportseizoen. Sportverenigingen kunnen de sport- en gymzalen op dezelfde manier blijven gebruiken. 

De overdracht van taken aan de gemeenten heeft voor de verenigingen in Boskoop en Rijnwoude geen gevolg. De gemeente gaat een overeenkomst sluiten met twee lokale initiatiefnemers voor de exploitatie van de zwembaden Aquarijn en De Hoorn. Verenigingen die gebruik maken van deze zwembaden gaan voor het gebruik van het zwembad voor 2016 een overeenkomst aan met de door deze initiatiefnemers op te richten stichting. Hierover zijn deze verenigingen al in gesprek met de initiatiefnemers.

Vrijwilligers van de sportverenigingen krijgen straks meer regie en staan meer dan voorheen aan het stuur om te bepalen hoe zij hun sportaccommodatie willen beheren. Hoe we hier met elkaar invulling aan willen geven is onderwerp van gesprek in 2016. Dan wordt besproken welke verantwoordelijkheden de verenigingen zelf ter hand kunnen en willen nemen.

Fotograaf: Josh Walet