Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gemeente kent subsidies kleiner dan € 100.000 toe

11 november 2015 - 14:09  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Gemeente kent subsidies kleiner dan € 100.000 toe

Alphen aan den Rijn - Het college van Alphen aan den Rijn heeft besloten welke partijen subsidie krijgen in de categorie kleiner dan €100.000. De gemeente verleent subsidies aan maatschappelijke initiatieven die bijdragen aan de realisatie van maatschappelijke effecten die zijn beschreven in het Uitvoeringsplan Herinrichting Maatschappelijk Domein. Om in aanmerking te komen voor subsidie, hebben partijen voor 1 juli 2015 subsidie aangevraagd voor het komende kalenderjaar 2016.

Beschikbaar subsidiebudget
Het beschikbare subsidiebudget is € 801.120. Helaas is dit niet voldoende om alle subsidieaanvragen (€1,2 miljoen) te honoreren. Dat betekent een zorgvuldige afweging door multidisciplinaire teams, waarbij de inhoudelijke toets leidend is. Een aantal organisaties ontvangt minder subsidie dan was aangevraagd en met zeven organisaties wordt de subsidierelatie per 1 januari 2016 beëindigd.

Gemeente Alphen aan den Rijn is ervan overtuigd, dat daarmee een ruime variatie in het aanbod voor de samenleving is. Het college heeft grote waardering voor de wijze waarop inwoners, instellingen en vrijwilligers zich inzetten voor de samenleving. Bovendien zien zij, dat er juist door de aanvullende criteria, mooie initiatieven zijn ontstaan in de samenleving.

Meer informatie vindt u in het Bestuurlijke Informatie Systeem.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: subsidie