Nieuws

« Vorige - Volgende »

Spies benadrukt belang aangifte voor vluchtelingen

15 december 2015 - 11:38  •  reacties

Spies benadrukt belang aangifte voor vluchtelingen

Alphen aan den Rijn -

De aanleiding voor de uitspraken van de burgemeester is de berichtgeving over de vluchtelingen in de tijdelijke opvang aan de Eikenlaan, die beweren vanwege hun sexuele geaardheid door andere vluchtelingen lastig te worden gevallen. 

Spies benadrukt dat discriminatie een no go is. "Niet in Nederland, niet in Alphen en ook niet in de opvang," zegt burgemeester Spies. "Mochten zich dit soort incidenten voor doen, dan hoop ik dat de vluchtelingen vooral aangifte doen." 

Volgens berichtgeving vanuit het COA was er in de afgelopen dagen geen sprake van een echte hongerstaking door de vluchtelingen. "De medewerkers van het COA hebben er in ieder geval niets van meegekregen," aldus burgemeester Spies.

De groep vluchtelingen, bestaande uit een aantal homosexuele en transgender mannen en vrouwen, verblijft op dit moment in de vrouwenvleugel van de opvang. Hier zit permanent iemand bij de ingang om te controleren wie er in en uit gaat. 

Naar aanleiding van een eerder incident waar twee mannen en een vrouw bij betrokken waren, zijn de twee mannen naar een andere opvang overgeplaatst.

Fotograaf: Josh Walet
Liesbeth Spies.'
Liesbeth Spies