Nieuws

« Vorige - Volgende »

BOOST en Alphen Beweegt zijn er helemaal klaar voor

15 december 2015 - 17:08  •  reacties

BOOST en Alphen Beweegt zijn er helemaal klaar voor

Alphen aan den Rijn -

Samen met de inwoners en organisaties die actief zijn binnen Alphen aan den Rijn worden activiteiten en ondersteuning verbeterd en vernieuwd.

Boost
BOOST staat voor Bouwen aan Opgroeien, Ontwikkelen, Sport en Talenten. BOOST wordt gevormd door Bibliotheek Rijn en Venen, Parkvilla, Castellum, Stichting Peuterspeelzaal Alphen aan den Rijn, partner van Junis kinderopvang, Participe, Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland, Streetlive TV en Sportspectrum.

De organisaties blijven werken onder hun eigen naam. Zij bieden straks een breed aanbod aan cultuur, welzijn, opvang, opvoedingsondersteuning, ontwikkelingsactiviteiten, talentontwikkeling en sport aan. Samenwerking met inwoners is daarbij belangrijk. Die samenwerking leidt er toe dat mensen zelfredzamer worden, dat de samenhang in wijken en kernen groter wordt en dat minder mensen zich eenzaam voelen.

Alphen beweegt
Alphen Beweegt is nieuw voor Alphen aan den Rijn. Maar zij zijn al jaren actief in Delft en Rijswijk. Alphen Beweegt gaat een gezonde leefstijl bevorderen bij inwoners die hierbij extra steun kunnen gebruiken. Met sport en cultuur als instrumenten gaan zij aan de slag met thema’s als bewegen, voeding, buiten zijn en stress. Ook Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) maakt deel uit van Alphen Beweegt. Alphen Beweegt zoekt samenwerking met alle partijen die betrokken willen zijn bij het bevorderen van een gezonde leefstijl.

Het college van Alphen aan den Rijn wil met 'Nieuw en Anders' welzijn, cultuur en sport op een nieuwe manier bereikbaar maken voor alle inwoners van 0 tot 100 jaar. BOOST en Alphen Beweegt gaan dit uitvoeren. Op dinsdag 15 december werden de overeenkomsten hiervoor ondertekend.

Fotograaf: Josh Walet
Gemeente Alphen aan den Rijn.'
Gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeentehuis van Alphen aan den Rijn.