Nieuws

« Vorige - Volgende »

Referendum associatieverdrag EU-Oekraïne

17 februari 2016 - 09:26  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Referendum associatieverdrag EU-Oekraïne

Alphen aan den Rijn - Woensdag 6 april 2016 vindt het Referendum plaats over de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne.

De referendumvraag zal luiden: "Bent u voor of tegen de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne?

Uiterlijk 23 maart 2016 ontvangt u per post uw stempas. Hiermee kunt u in de hele gemeente Alphen aan den Rijn stemmen. U kunt op woensdag 6 april van 7.30 tot 21.00 uur in de gemeente Alphen aan den Rijn uw stem uitbrengen bij één van de 55 stembureaus. Op de stempas staat voor uw gemak het stembureau bij u in de buurt.

Op 1 juli 2015 is de Wet raadgevend referendum in werking getreden. Dit biedt mogelijkheden om in bepaalde gevallen een referendum uit te kunnen laten schrijven. Actiegroep GeenPeil heeft voldoende verzoeken verzameld om over het EU-associatieverdrag met Oekraïne een referendum te laten houden. Het referendum moet uitgevoerd worden volgens de regels van de Kieswet en de vereisten voor de kiezer zijn dezelfde als voor een Tweede Kamerverkiezing. De gemeente is verantwoordelijk voor de organisatie van het Referendum.

Meer informatie over de associatieovereenkomst en het referendum vindt u op de website van de Referendum Commissie.

Fotograaf: Josh Walet