Nieuws

« Vorige - Volgende »

Aanleg unieke Zonneweide door Green Deal

23 februari 2016 - 09:52  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Aanleg unieke Zonneweide door Green Deal

Alphen aan den Rijn - De eerste zonneweide binnen onze gemeente en zelfs in de regio is een feit. De zonneweide wordt aangelegd in Hazerwoude-Dorp, is 2 hectare groot en bestaat uit circa 6000 panelen.

Eerste zonneweide via Green Deal-lening
Het initiatief voor de zonneweide ligt bij de heer Lourier en het bedrijf Raedthuys B.V.. De gemeente maakt het initiatief financieel mogelijk via een Green Deal. Dit is uniek in Nederland. Een duurzame lening via een Green Deal biedt gunstige voorwaarden, zoals een lage rente. Bedrijven, inwoners en maatschappelijke organisaties lopen soms tegen knelpunten aan als ze een duurzaam initiatief willen realiseren. De gemeente kan helpen om deze barrières te doorbreken door een Green Deal met ze aan te gaan. Zonder de Green Deal en Rijkssubsidie zou bijvoorbeeld dit project niet haalbaar zijn geweest.

Duurzaamheid loont, zeker op langere termijn
De gemeente werkt samen met inwoners, bedrijven en instellingen aan een duurzaam Alphen aan den Rijn. Het streven is een energieneutrale gemeente te worden.

Wethouder Stegeman: “Met elkaar maken we stappen op weg naar een duurzaam Alphen en een duurzame toekomst voor de volgende generaties. De wijze waarop de zonneweide wordt gefinancierd en aangelegd is uniek in Nederland! Dit past bij Alphen aan den Rijn. Wij zijn een ambitieuze, groene gemeente die duurzaam ontwikkelt en bouwt en actief de toepassing van zonne-energie stimuleert.”

Heeft u ook interesse in zonnepanelen?
Ook voor inwoners is het mogelijk een duurzaamheidslening bij de gemeente af te sluiten. Wilt u bijvoorbeeld zonnepanelen, een HR ketel of dubbel glas installeren, dan kunt u mogelijk tegen gunstige voorwaarden een lening krijgen.

Fotograaf: Josh Walet