Nieuws

« Vorige - Volgende »

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

14 april 2016 - 12:08  •  reacties

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Alphen aan den Rijn -

Ontvangst Nederlands Jeugdinstituut
Wie: Han de Jager
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 14 april | 11.00 tot 11.45 uur

Wethouder De Jager ontvangt een delegatie van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) voor een werkbezoek in Alphen aan den Rijn. Het NJi is een kennisnetwerkorganisatie die advies en praktische hulpmiddelen biedt aan overheden, (onderwijs)instellingen en professionals die zich met jeugd- en opvoedingsvraagstukken bezighouden.

Wijknetwerkbijeenkomst Ridderveld ‘Tijd voor elkaar’
Wie: Kees van Velzen
Waar: Wijkcentrum Ridderveld
Wanneer: 14 april | 20.00 uur

Wethouder Van Velzen houdt een openingswoord voor de eerste wijknetwerkbijeenkomst in Ridderveld. Deze avond is georganiseerd voor de verschillende bewonersorganisaties (VvE’s, bewonersverenigingen, buurtcomités en buurtpreventieprojecten) uit Ridderveld. Samen met de gebiedsadviseurs en de buurtpreventiemedewerker worden de bewoners in de gelegenheid gesteld om elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen.

VZHG-congres
Wie: College
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 15 april

Gemeente Alphen aan den Rijn is dit jaar gastgemeente voor het congres van het VZHG (Vereniging van Zuid-Hollandse Gemeenten). Alle bestuurders van Zuid-Hollandse gemeenten zijn hiervoor uitgenodigd. Het thema van het congres is “Besturen met lef”.

Uitreiking sportprijzen SportGala
Wie: Michel du Chatinier
Waar: Zwembad Aquarijn
Wanneer: 15 april| 18.00 tot 21.00 uur

Wethouder Du Chatinier reikt tijdens dit SportGala de sportpenning 2015 uit aan een sporter die een uitzonderlijke presentatie heeft geleverd. Het SportGala is georganiseerd door de stichting “Trots op sport in Alphen aan den Rijn” in samenwerking met Thermen2 en Studio Alphen. De sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent en sportvereniging van het jaar 2015 worden hier in het zonnetje gezet.

Opening clubhuis Tuinvereniging Spoorzicht
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Tuinvereniging Spoorzicht
Wanneer: 16 april | 10.00 uur

Burgemeester Spies opent het nieuwe clubhuis van Tuinvereniging Spoorzicht. Samen met de voorzitter knipt zij het lint door waarna ook de naam van het nieuwe clubhuis onthuld wordt.

Clubkampioenschap 50-jarig jubileum ZIGO
Wie: Michel du Chatinier
Waar: Sporthal Limeshal
Wanneer: 17 april | 13.00 tot 17.30 uur

Wethouder Du Chatinier bezoekt het clubkampioenschap van Badminton Club ZIGO. In het kader van het 50-jarig jubileum van deze club, dat op 1 maart plaatsvond, heeft de club een reeks festiviteiten georganiseerd.

Historische gevelornamenten
Wie: Gerard van As
Waar: Prins van Oranje, Hooftstraat 51 en 53
Wanneer: 18 april | 13.00 uur

Wethouder Van As gaat de historische gevelornamenten van de Prins van Oranje aan de Hooftstraat verwijderen. Eind april worden de panden gesloopt. De ornamenten komen tijdens de bouw weer terug. Zij worden in de zijgevel van het eerste pand van het bouwblok geplaatst, zodat zij weer een mooi en waardevol plekje in het stadshart krijgen.

NVM Building Bridges Event
Wie: Gerard van As
Waar: Fokker Terminal, Den Haag
Wanneer: 18 april | 15.00 tot 19.00 uur

Wethouder Van As woont dit congres van NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) bij. Het thema is: bruggen slaan naar de toekomst. Bij de sprekers en tijdens de dialoog en toekomstvisie staat tijdens dit congres de verbinding tussen de vastgoedmarkt en de samenleving centraal.

Bijeenkomst Vormgeving Downstream Sector in de metropoolregio
Wie: Tseard Hoekstra
Waar: The Hague Centre for Strategic Studies
Wanneer: 18 april | 09.45 tot 11.15 uur

Wethouder Hoekstra bezoekt deze bijeenkomst waar het onderzoeken van de kansen voor de ontwikkeling van toepassingen voor satelliet- en sensordata, centraal staat. Deze toepassingen kunnen ingezet worden voor de economische ontwikkeling in onze regio.

Fotograaf: Josh Walet