Nieuws

« Vorige - Volgende »

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

8 juni 2016 - 16:55  •  reacties

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Alphen aan den Rijn -

Opening voetbalkooi
Wie: Tseard Hoekstra 
Waar: Sweelincklaan, Hazerswoude-Rijndijk
Wanneer: 8 juni | 15.00 uur

Wethouder Hoekstra geeft het startsein voor het voetbaltoernooi voor groep 3 t/m 8 en opent de voetbalkooi in Hazerswoude-Rijndijk. Op initiatief van twee betrokken inwoners, is de kooi hier in samenwerking met de gemeente gerealiseerd. 

Bezoek aan Praktijkschool en Voortgezet Speciaal Onderwijs
Wie: Ed de Leest, Han de Jager 
Waar: Praktijkschool Groene Hart
Wanneer: 9 juni | 08.00 tot 09.30 uur

Wethouders De Leest en De Jager en de gemeenteraad brengen een bezoek aan de Praktijkschool Groene Hart naar aanleiding van de motie 'inzetten op jongeren'. Directies en stagebegeleiders van de verschillende scholen zijn tijdens het bezoek aanwezig om toelichting op dit thema te geven. 

Werkbezoek 'Innovatie in de praktijk'
Wie: Han de Jager
Waar: Locatie Tom in de buurt 'De Meerkoet'
Wanneer: 9 juni | 14.00 tot 15.30 uur

Wethouder De Jager ontvangt bestuurders en beleidsmedewerkerkers van gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties, het VNG en het ministerie voor dit werkbezoek. Aanwezigen krijgen zicht op de resultaten en gevolgen van de transformatie binnen het sociale domein, waar gemeente Alphen aan den Rijn in 2015 een belangrijke stap in heeft gezet. 

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst buurtbemiddeling
Wie: Kees van Velzen  
Waar: Wijkcentrum Kerk en Zanen
Wanneer:9 juni | 16.00 tot 17.30 uur

Wethouder Van Velzen ondertekent de samenwerkingsovereenkomst buurtbemiddeling met Participe. Inwoners kunnen met Participe contact opnemen als zij conflicten hebben met hun buren en er zelf niet meer uitkomen. Vrijwilligers van Participe kunnen optreden als bemiddelaars om een oplossing voor het probleem te zoeken. 

Opening Wall of Honour en uitreiking Draaginsigne Nobelprijs voor de Vrede
Wie: Liesbeth Spies 
Waar: Gemeentehuis
Wanneer: 10 juni | 14.30 uur

Burgemeester Spies opent de Wall of Honour die van 9 tot en met 24 juni in de publieksruimte van het gemeentehuis staat. Elke dag staat een veteraan bij de Wall. Iedereen kan een anjer op de Wall prikken met een boodschap voor de veteranen. Aansluitend reikt de burgemeester het Draaginsigne Nobelprijs voor de Vrede uit aan enkele veteranen uit de gemeente. 

Correspondents Dinner
Wie: Liesbeth Spies, College 
Waar: Archeon
Wanneer: 10 juni | 17.30 tot 20.30 uur

Burgemeester Spies geeft, in navolging van Barack Obama en Mark Rutte, tijdens het Correspondents Dinner haar visie op de Alphense pers. Daarna laat uitgever en columnist Dennis Captein zijn licht over de Alphense politiek schijnen. Naast het college, zijn hier verder verschillende Alphense journalisten, politici en ondernemers bij aanwezig. 

Wijksafari
Wie: College 
Waar: Zeeheldenbuurt, Groene Dorp en Planeten- en Edelstenenbuurt
Wanneer: 10 juni | 9.00 tot 13.00 uur

In deze buurten heeft vanaf het jaar 2000 twee keer voor een periode van vier jaar een ISV (Integrale Stedelijke Vernieuwing)-programma gedraaid. Wat kenmerkte deze aanpak en hoe hebben de bewoners en andere betrokken partijen dit ervaren? Betrokkenen zoals initiatiefnemers, buurtbewoners en wonenCentraal delen hun ervaringen met het college. 

VOA fietstocht door het Groene Hart
Wie: Michel du Chatinier
Waar: VOA/iFlow Ondernemingshuis
Wanneer:12 juni | 8.30 uur

Wethouder Du Chatinier neemt deel aan de fietstoertocht van het VOA (Ondernemersvereniging Alphen aan den Rijn) De deelnemers van de toertocht fietsen 60 of 100 kilometer door het Groene Hart.

Fotograaf: Josh Walet