Nieuws

« Vorige - Volgende »

Inloopavond sanering van waterbodem NAF-terrein

9 november 2016 - 16:34  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Inloopavond sanering van waterbodem NAF-terrein

Alphen aan den Rijn - Geïnteresseerden zijn van harte welkom in de raadzaal op de éérste verdieping van het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. De inloop is vanaf 19.15 uur. Om 19.30 uur start de presentatie over de werkwijze van de aannemer, planning en veiligheid. Na afloop van het plenaire gedeelte is er een informatiemarkt, vanaf ongeveer 20.15 uur. Hier zijn vertegenwoordigers van de provincie Zuid-Holland, de aannemer de Vries & van de Wiel, directievoerder Antea Group en Gemeente Alphen aan den Rijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Planning
Vanaf donderdag 2 november start de aannemer met voorbereidende werkzaamheden zoals het uitvoeren van peilingen met een peilboot en het plaatsen van hekken, bebording voor de scheepvaart en een bouwkeet. In de tweede helft van november staan werkzaamheden aan de damwand op de planning.

In december starten de daadwerkelijke baggerwerkzaamheden. Dit houdt in dat het aanwezige baggerslib en de sterk verontreinigde vaste bodem op deze locatie van de Oude Rijn zoveel mogelijk wordt verwijderd.

Naar verwachting zijn alle werkzaamheden uiterlijk in maart 2017 afgerond.

Fotograaf: Josh Walet