Nieuws

« Vorige - Volgende »

Grote kans dat proef met gratis parkeren doorgaat

22 november 2016 - 14:27  •  reacties

Grote kans dat proef met gratis parkeren doorgaat

Alphen aan den Rijn - De VOA (Vereniging Ondernemers Alphen) sprak eerder dit jaar het verlangen uit dat de gemeente een parkeerproef in het Alphense centrum moet houden. De parkeerproef moet volgens de ondernemingsvereniging inhouden dat men gedurende twee maanden gratis kan parkeren in het centrum. Doel van het onderzoek is om te ontdekken of gratis parkeren voor meer klandizie in de binnenstad zorgt. 

Hoekstra zegt bereid te zijn om de parkeerkosten à 400.000 euro tijdens het onderzoek voor zijn rekening te nemen. Wel zou hij graag zien dat de ondernemers samen met de gemeente de onderzoekskosten betalen.

Duidelijke afspraken
Wel moeten duidelijke afspraken worden gemaakt over de proef en de toekomst. "Hoe lang gaat de proef duren, waar in het centrum wordt de proef gehouden en wanneer zijn de resultaten succesvol?" Ook over de bijdrage van de centrumwinkeliers moet worden gesproken. Als in Alphen permanent de eerste twee uur gratis geparkeerd kan worden, kost dat volgens Hoekstra jaarlijks 2,5 miljoen euro. "Als de omzet met 5 miljoen euro stijgt, vind ik dat ondernemers de wegvallende parkeerkosten moeten betalen. Maar wat als de omzet met 3 miljoen euro stijgt?" 

De gemeenteraad moet uiteindelijk beslissen of er wel of geen proef komt.

Fotograaf: Josh Walet
Centrum.'
Centrum

Het centrum van Alphen aan den Rijn..