Nieuws

« Vorige - Volgende »

Twee fietsersbruggen bij Zegerplas tijdelijk afgesloten

13 december 2016 - 13:51  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Twee fietsersbruggen bij Zegerplas tijdelijk afgesloten

Alphen aan den Rijn - De brug over de Verlengde Aarkade vanaf woensdag 14 december afgesloten voor al het verkeer. Het fietspad langs het Aarkanaal is vanaf 21 december afgesloten voor al het verkeer. Beide bruggen zijn op 23 december vanaf 16.00 uur weer beschikbaar.

Om welke fietsbruggen gaat het?
Op woensdag 14 december start de gemeente met het vervangen van de pontonbrug langs het Aarkanaal. Het kleine bruggetje langs het Aarkanaal wordt verwijderd en daar komt geen brug voor terug. Het fietspad wordt op die plek doorgetrokken.

Op donderdag 15 december is de ophaalbrug bij de Verlengde Aarkade aan de beurt, waarvan de voorbereidende werkzaamheden op 14 december starten. De oude ophaalbrug bij de Verlengde Aarkade wordt pas in het eerste kwartaal van 2017 verwijderd.

De bruggen kunnen niet direct worden gebruikt. Om de fietspaden aan te laten sluiten moeten eerst nog werkzaamheden plaatsvinden. De definitieve asfaltlaag wordt in het voorjaar aangebracht.

Hoe zien de nieuwe bruggen eruit?
De pontonbrug langs het Aarkanaal en de ophaalbrug bij het crematorium worden vervangen door twee stalen bruggen. De bruggen zijn ontworpen door Jona Geers van de gemeente en uitgewerkt door Verburg Hogendijk architecten en refereren aan de boeren hekken van houten planken. De leuningen en het brugdek zijn uitgevoerd in cortenstaal. Dat is staal dat van nature roest en daarmee z’n natuurlijk en duurzame karakter toont. De pijlers zijn van beton met een houten uiterlijk wat het bedoelde beeld van boeren hek versterkt.

Fotograaf: Josh Walet