Nieuws

« Vorige - Volgende »

Veel zorgen over spoedzoekers op de Kalkovenweg

14 december 2016 - 09:27  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Veel zorgen over spoedzoekers op de Kalkovenweg

Alphen aan den Rijn - De inloopavond is bezocht door ongeveer tweehonderd direct omwonenden en bedrijven. De ontwikkelaar, die inmiddels een vergunning heeft aangevraagd, gaf een toelichting op de maatregelen die hij neemt om overlast te voorkomen zoals bijvoorbeeld een permanente beheerder.

De gemeente merkt dat er rondom dit onderwerp veel zorgen zijn. "De gemeente is verantwoordelijk voor gedegen huisvesting van arbeidsmigranten. Woonruimte moet voldoen aan wettelijk vastgestelde criteria zoals voldoende leefruimte, privacy en brandveiligheid. Maar we hebben ook tot taak om te zorgen dat de omgeving geen overlast heeft van deze huisvesting. Er zijn voldoende voorbeelden waar dit goed gaat zoals bijvoorbeeld de huisvesting van arbeidsmigranten in het voormalige Connexxion-terrein in Boskoop en de locatie voor arbeidsmigranten aan de Steekterwegen", aldus wethouder Hoekstra.

De aanvraag voor de omgevingsvergunning wordt nu getoetst aan de door de raad vastgestelde Beleidsregels voor Tijdelijk Wonen en het Actieplan Spoedzoekers. Deze beleidsregels zijn opgesteld om te toetsen dat initiatieven goed zijn voor de te huisvesten arbeidsmigranten en er voor te zorgen dat er geen overlast voor de omgeving ontstaat. 

De zorgen van de omwonenden tijdens de informatieavond worden door de gemeente meegenomen bij de toetsing.

Fotograaf: Josh Walet