Nieuws

« Vorige - Volgende »

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

21 december 2016 - 10:48  •  reacties

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Alphen aan den Rijn - Opening Koningin MáximabrugWie: Tseard Hoekstra Waar: Maximabrug, Alphen aan den RijnWanneer: 21 december | 13.00 uur

Wethouder Hoekstra opent de nieuwe Koningin Máximabrug. Vanaf dat moment kunnen het vrachtverkeer, auto’s, fietsers en voetgangers de nieuwe oeververbinding gebruiken om de Oude Rijn over te steken. De komende maanden wordt de brug uitvoerig getest met verkeer om in april 2017 officieel in gebruik te nemen. Uitgangspunten voor het ontwerp van de brug zijn duurzaamheid en leefbaarheid. De moderne led-verlichtingsplan verhoogt de sociale- en verkeersveiligheid. Daarnaast maken drijvende zonnepanelen de brug energieneutraal.

Spinningmarathon geldinzameling KIKA
Wie: Michel du Chatinier
Waar: Scala College Diamantstraat, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 22 december | 13.00 uur

Wethouder Du Chatinier opent de 24-uurs spinningmarathon van het Scala College waar geld wordt ingezameld voor KIKA. Naast de wethouder, fietsen ook 800 leerlingen mee. Op 23 december om 12.30 uur sluit wethouder Du Chatinier de marathon ook af. 

Opening tentoonstelling De Romeinen – Van Caesar tot Constantinopel
Wie: Kees van Velzen
Waar: Archeon, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 22 december | 16.00 tot 17.00 uur

Wethouder Van Velzen opent de tentoonstelling De Romeinen – Van Caesar tot Constantinopel in het Archeon. In deze tentoonstelling kan men zien hoe arm en rijk zich ontwikkelden in een periode van bijna 1000 jaar Romeinse geschiedenis. Reconstructies van verschillende Romeinse harnassen, gladiatorenuitrustingen en kleding van arme en rijke burgers worden gepresenteerd in een setting van het Romeinse leven door de eeuwen heen.

Fotograaf: Josh Walet