Nieuws

« Vorige - Volgende »

'Nieuw bestemmingsplan biedt meer mogelijkheden'

22 februari 2017 - 11:07  •  reacties

Nieuw bestemmingsplan biedt meer mogelijkheden

Alphen aan den Rijn - Met het nieuwe bestemmingsplan ontstaat vooral meer ruimte aan de achterkant van de bebouwing zoals bijvoorbeeld het aan- en uitbouwen in een tuin. Het bestemmingplan maakt ook meer 'gemengd' gebruik mogelijk. Bijvoorbeeld een kantoor of winkel aan huis, of een commerciële plint onder nieuwe appartementen. "Dit zijn bijvoorbeeld de mogelijkheden bij de nieuwe inrichting van het Aarplein", vertelt wethouder Gerard van As. "Bij de woningen die aan het plein worden ontwikkeld, is er onderaan ruimte voor commerciële gebruiksruimten."

'Volop kansen'
"Het college slaat met dit nieuwe bestemmingsplan een brug tussen de 'traditionele' bestemmingplannen die alles tot in detail regelen en de aankomende Omgevingswet die veel loslaat. Het nieuwe bestemmingsplan biedt volop kansen aan inwoners en ondernemers," aldus Gerard van As. Wel benadrukt de wethouder dat minder regels ook om meer verantwoordelijkheid vraagt. "Zo zal men hun plannen zelf goed moeten afstemmen met de buurt."

Op 7 maart tussen 19.00 en 21.00 uur organiseert de gemeente een informatiemarkt in het gemeentehuis waarin wordt toegelicht wat het nieuwe bestemmingsplan betekent voor inwoners.

Fotograaf: Josh Walet