Nieuws

« Vorige - Volgende »

Online expositie van archeologische vondsten uit Alphen

21 maart 2017 - 15:30  •  reacties

Online expositie van archeologische vondsten uit Alphen

Alphen aan den Rijn - De website Vetus Vicus is tijdens de zogenaamde 'hackathon' in één dag gebouwd door gebruik te maken van open data van onder andere Archeon en de provincie Zuid-Holland. "Open data bevat een schat aan informatie. Door de open data te op één plek te verzamelen wordt die waarde eenvoudig en toegankelijk. Uit dit voorbeeld waarin het Romeinse verleden centraal staat, laten we zien wat er in één dag bereikt kan worden", aldus wethouder Kees van Velzen.

Op het platform worden verschillende archeologische vondsten en hun vindplek digitaal geëxposeerd, evenals aanvullende informatie over de objecten. "Alle archeologische voorwerpen die op het platform worden getoond, zijn in Alphen aan den Rijn opgegraven. Dit zijn voorwerpen die niemand eerder heeft gezien, omdat deze liggen opgeslagen in een depot", vertelt Steffen van Esch van SERA Business Design. "Het platform biedt dan ook exclusief kijkje tussen de vondsten en is zeker interessant voor alle Alphenaren!" 

Wanneer de website een succes blijkt, wordt overwogen om de meest populaire voorwerpen uit het depot te halen en tentoon te stellen in bijvoorbeeld het Archeologiehuis in Alphen aan den Rijn.

Fotograaf: Josh Walet