Nieuws

« Vorige - Volgende »

Levertijden aangevraagde Nederlandse identiteitskaarten

4 januari 2012 - 08:15  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Levertijden aangevraagde Nederlandse identiteitskaarten

Alphen aan den Rijn -

In de week van 27 tot en met 30 december 2011 zijn er heel veel aanvragen gedaan voor een Nederlandse identiteitskaart (NIK), wel meer dan 190.000 in heel Nederland. Dit grote aantal aanvragen komt bovenop de hoge aantallen van de weken daarvoor.

NIK kinderen jonger dan 13 jaar en 6 maanden
Door het grote aantal aanvragen is er een lange levertijd. Daarom zal naar verwachting de levering van de in deze week aangevraagde NIK’s van kinderen jonger dan 13 jaar en zes maanden volgens het hieronder aangegeven schema plaatsvinden:

• Aanvragen 19 t/m 23 december 2011: geplande levering uiterlijk week 3;
• Aanvragen van 27 december: geplande levering uiterlijk week 5;
• Aanvragen van 28 december: geplande levering uiterlijk week 6;
• Aanvragen van 29 december: geplande levering uiterlijk week 7;
• Aanvragen van 30 december: geplande levering uiterlijk week 8.

NIK personen ouder van 13 jaar en 6 maanden                                                             De levertijd voor het aanvragen van NIK’s die in de week van 27 tot en met 30 december 2011 zijn gedaan voor personen die ouder zijn dan 13 jaar en zes maanden blijft 5 werkdagen. Hetzelfde geldt voor de levertijd van aangevraagde paspoorten. 

Vragen                                                                                                                                  Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Burgerzaken via telefoonnummer 14 0172. Helaas mogen wij om privacyredenen niet telefonisch doorgeven of een document binnen is. Dat kan alleen als u met een legitimatie en/of afhaalbewijs bij de gemeente langskomt.

Fotograaf: Josh Walet