Nieuws

« Vorige - Volgende »

Coffeeshops mogen blijven met één stem verschil

31 maart 2017 - 10:41  •  reacties

Coffeeshops mogen blijven met één stem verschil

Alphen aan den Rijn - Coffeeshops Dutch Gold en Pit-Stop zitten al zo'n twintig jaar gevestigd in de Hooftstraat in het centrum van Alphen. Van de overlast in de Hooftstraat werd altijd aangenomen dat deze werd veroorzaakt door de coofeeshops. Uit onderzoek van de gemeenteraad blijkt echter dat de overlast die er is, niet specifiek wordt veroorzaakt door coffeeshopbezoekers. Daarom wil burgemeester Liesbeth Spies toestaan dat de coffeeshops in de Hooftstraat gevestigd blijven. "Of we het leuk vinden of niet, een coffeeshop hoort bij een stad met de grootte van Alphen aan den Rijn", zei burgemeester Liesbeth Spies eerder al.

De politieke partijen bleken verdeeld over het voorstel om één of beide coffeeshops te verplaatsen. Tijdens de stemming stemden achttien raadsleden voor het voorstel om de zaken te verplaatsen, negentien raadsleden stemden tegen. 

Monitoring
Verder is door de gemeente de vinger aan de pols gehouden en is de monitoring op overlast in 2016 voortgezet. Op basis van de resultaten hiervan, vindt een meerderheid van de raad verder onderzoek naar verplaatsing van coffeeshops niet nodig. Andere fracties (CDA, NE, SGP, BA, SP ) vinden dat het vervolgonderzoek zeker door moet gaan en zijn met name benieuwd hoe en waarheen verplaatsing van die twee coffeeshops mogelijk is.

Er is door hen een amendement hiervoor ingediend, maar deze kreeg net niet de steun van een raadsmeerderheid. 

Beeld: Studio Alphen

Fotograaf: Eveline Verhoeve
Dutch Gold.'
Dutch Gold

Hier kunt u terecht voor diverse genotsmiddelen.