Nieuws

« Vorige - Volgende »

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

19 april 2017 - 13:04  •  reacties

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Alphen aan den Rijn - Bestuurlijke sessie herziening financiële verhoudingenWie: Michel du ChatinierWaar: AEF, Maliebaan 16, UtrechtWanneer: 19 april | 10.00 tot 12.30 uur

Wethouder Du Chatinier is aanwezig bij de bestuurlijke sessie herziening financiële verhoudingen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) denkt na over een herziening van de financiële verhoudingen tussen rijk en gemeenten, specifiek over de verdeling van het gemeentefonds. In het kader hiervan wil het ministerie in gesprek met gemeenten. 

Marketing inspiratiesessie
Wie: Gerard van As en Kees van Velzen
Waar: Archeon
Wanneer: 19 april | 10.00 tot 14.00 uur

Wethouders Van As en Van Velzen zijn aanwezig bij de marketing inspiratiesessie van de EDBA. Tijdens de sessie wordt gesproken over hoe de marketing voor Alphen aan den Rijn vorm gaat krijgen. 

Bijeenkomst regionale Energietransitie
Wie: Tseard Hoekstra  en Ed de Leest
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 20 april | 14.00 tot 16.00 uur

Wethouders Hoekstra en De Leest zijn aanwezig bij de bijeenkomst regionale Energietransitie. Nederland wil in 2050 de CO2 uitstoot met 95% verminderen. Daarvoor moet worden overgestapt van fossiele brandstoffen naar duurzame energieoplossingen. Deze weg naar een energieneutraal Nederland wordt de energietransitie genoemd. Sinds januari 2016 werken de Holland Rijnland gemeenten, het Hoogheemraadschap van Rijnland, de Omgevingsdienst West-Holland en de Provincie Zuid-Holland regionaal samen aan de energietransitie. Tijdens deze bijeenkomst wordt gesproken over het concept energie akkoord tussen de gemeenten. 

Bezoek Alphense Vrijwilligershelden
Wie: Han de Jager
Wanneer: 20 april | 17.00 uur

Wethouder De Jager gaat op bezoek bij de winnaars van de Vrijwilligersprijs, Mariska van Vliet en Petra Dresscher. In maart 2017 kregen zij deze prijs uitgereikt voor hun vrijwilligerswerk voor het project IK-OOK-VOOR-JOU. Met hun project koken zij voor Alphenaren die het iets minder hebben. 

Bezoek buurthuis Westerhaven
Wie: Liesbeth Spies en Han de Jager
Waar: Van Brakelstraat 1-3, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 21 april | 17.30 uur

Burgemeester Spies en wethouder De Jager gaan op bezoek bij buurthuis Westerhaven tijdens het eetcafé. Het eetcafé wordt elke eerste en derde vrijdagavond van de maand georganiseerd. Tijdens deze avond kunnen mensen met een beperking dineren. 

Vaartocht langs de Oude Hollandse Waterlinie
Wie: Tseard Hoekstra  
Waar: Grasveld naast Ziendebrug, Zwammerdam
Wanneer: 22 april | 14.00 uur

Wethouder Hoekstra is aanwezig bij de vaartocht van Stichting Groene Hart langs de Oude Hollandse Waterlinie. De boot vaart van Woerden langs het oude hoofdkwartier Nieuwerbrug, Fort Wierickerschans, de sluis van Bodegraven, het verwoestte Zwammerdam naar Nieuwkoop. Onderweg horen de gasten alles over wat er tijdens het rampjaar gebeurde bij de verschillende locaties waar men langs vaart. Bij Fort Wierickerschans geven de soldaten een demonstratie van hun wapens. 

Opening Pop-Up ArcheoHotspot Romeinse Vicus
Wie: Kees van Velzen
Waar: Rijnplein, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 24 april | 10.00 uur

Wethouder Van Velzen opent de pop-up ArcheoHotspot Romeinse Vicus. In deze ArcheoHotspot is het aardewerk en andere vondsten te bekijken. Daarnaast kunnen mensen meehelpen met het onderzoek naar het Romeinse kampdorp (vicus). 

Opening Zwem4daagse
Wie: Michel du Chatinier
Waar: Zwembad AquaRijn, Cantharel 10, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 24 april | 18.30 uur

Wethouder Du Chatinier opent de Zwem4daagse in zwembad AquaRijn. De Zwem4daagse vindt plaats van 24 tot en met 26 april en 28 april van 18.30 tot 20.00 uur. Er wordt een parcours gezwommen in het wedstrijdbad en er zijn extra activiteiten in het Trapbad. 

Fotograaf: Josh Walet