Nieuws

« Vorige - Volgende »

1400 inwoners reageren op enquête over bomenbeleid

12 mei 2017 - 15:18  •  reacties

1400 inwoners reageren op enquête over bomenbeleid

Alphen aan den Rijn - Uit de enquête kwam onder andere naar voren dat Alphenaren bomen in hun leefomgeving waardevol vinden en dat bomen belangrijk zijn voor de stadsecologie.

Twee vijfde van de ondervraagden zegt dat het aantal bomen binnen een wijk voor en na een reconstructie gelijk moet blijven. Een iets kleiner deel vindt dat het aantal bomen minder mag zijn, mits ervoor wordt gezorgd dat de bomen goed kunnen uitgroeien en elders in de gemeente gecompenseerd wordt voor de afname in bomen in de wijk.

Bomenpanel
Bijna twee derde van de bewoners geeft aan dat zij enige invloed willen hebben op het bepalen van welke bomen beschermd moeten worden. Een kwart wil zelfs veel invloed. Daarnaast geeft driekwart van de ondervraagden aan het instellen van een bomenpanel, met een afvaardiging van bewoners en instanties uit de gemeente, een (zeer) goed plan te vinden.

De gemeente gaat binnenkort, tijdens één of meerdere bijeenkomsten, in gesprek met ondervraagden die hebben aangegeven betrokken te willen blijven bij de ontwikkeling van het nieuwe bomenbeleid.

Fotograaf: Josh Walet