Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gemeente start pilot in Kerk en Zanen met TomMobiel

27 juli 2017 - 15:43  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Gemeente start pilot in Kerk en Zanen met TomMobiel

Alphen aan den Rijn - De TomMobiel lijkt op een grote golfkar en biedt een kleinschalige en laagdrempelige vorm van vervoer voor korte afstanden. De nieuwe vervoersvoorziening zal worden gerund door vrijwilligers. Het initiatief om deze pilot op te starten in de wijk Kerk en Zanen komt van een groep vrijwilligers van het Parkinsoncafé en Tom in de buurt.

Wethouder Han de Jager is enthousiast over de pilot. "De TomMobiel verbetert de mobiliteit van kwetsbare en oudere inwoners. Er is voldoende tijd voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Een mooie aanvulling op de voorzieningen", aldus De Jager.

Inwoners van Kerk en Zanen kunnen hun ritten met de TomMobiel straks inplannen via Tom in de buurt. Vanaf 5 september gaat de TomMobiel rijden. 

Werkervaringsproject
De pilot met TomMobiel is ook een werkervaringsproject. Vrijwilligers kunnen werkervaring opdoen en hierdoor hopelijk makkelijker aan een baan komen. De TomMobiel is duurzaam en volledig emissie-vrij.

Wilt u ook vrijwilliger worden bij dit project? Neem dan contact op met Tom in de buurt (088 900 4567) - en vraag naar wijkteam Alphen West.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn