Nieuws

« Vorige - Volgende »

Strooiploeg gemeente gaat strooiroutes 'proefrijden'

1 november 2017 - 16:27  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Strooiploeg gemeente gaat strooiroutes proefrijden

Alphen aan den Rijn - Elk jaar worden voorafgaand aan het nieuwe winterseizoen alle strooiroutes weer kritisch doorgenomen. Soms is het nodig de routes aan te passen, omdat bijvoorbeeld ons wegennet uitgebreid is. 

De strooiwagens beginnen met brugdekken, op- en afritten en specifieke locaties, de zogenaamde koude plekken. Daarna volgen ontsluitingswegen, doorgaande wegen, busroutes, uitrukroute van de hulpdiensten, hoofdfietspaden en plekken waar veel mensen samenkomen. Daarnaast strooit de ploeg handmatig op plekken waar veel mensen komen, zoals bij kerken, zorgcentra, winkelcentra, trappen en bruggetjes. Op eigen terreinen of delen van wijken wordt niet gestrooid. 

Bunker
De gemeente heeft aan de Hoorn in Alphen aan den Rijn een zoutbunker volledig gevuld met wegenzout (steenzout). Als dat opraakt, ligt er bij de leverancier in Harlingen nog een exclusief gereserveerde hoeveelheid wegenzout voor Alphen aan den Rijn klaar.

De coördinatoren van de strooiploeg werken nauw samen met de meteorologen van Meteo Group om te weten te komen hoe het weer zich ontwikkelt en om in te schatten wat ze precies wanneer moeten doen.

Strooizout nodig?
De gemeente Alphen aan den Rijn verstrekt geen gratis strooizout meer. Strooizout is onder andere verkrijgbaar bij bouwmarkten en tuincentra. 

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn