Nieuws

« Vorige - Volgende »

'Er is recreatief veel mogelijk in Park Zegersloot'

10 januari 2018 - 10:34  •  reacties

Er is recreatief veel mogelijk in Park Zegersloot

Alphen aan den Rijn - In het nieuwe bestemmingsplan voor Alphen Stad zijn circa veertig plannen samengevoegd tot één allesomvattend plan. Voor een aantal locaties  gelden echter binnen de context van het nieuwe bestemmingsplan speciale voorwaarden. Een van deze locaties is Park Zegersloot. De regels voor dit 'stadspark' zijn vastgelegd in de Kwaliteitsgids.

Ambitie
In de afgelopen jaren is samen met omwonenden en andere belanghebbenden gesproken. Hieruit is gekomen dat de ambitie voor Park Zegersloot is om recreatie te stimuleren. Dit betekent dat de gemeente geen plannen maakt, maar wel voorwaarden schept voor ondernemers en organisaties die 'iets' willen op het gebied van recreatie in het gebied.

Omgevingswet
Deze manier van werken loopt vooruit op de nieuwe Omgevingswet die over een paar jaar in de plaats komt van de huidige bestemmingsplannen. Het belangrijke verschil is dat tot nu toe alles wat niet mag is vastgelegd en dat straks juist flexibel wordt omgegaan met de mogelijkheden op basis van een aantal kwalitatieve regels.

Eindbeeld
Uit de binnengekomen reacties, zienswijzen, op Park Zegersloot blijkt dat een aantal inwoners het moeilijk vindt om op deze manier te denken. Was het vroeger heel duidelijk wat allemaal niet mocht, in de Kwaliteitsgids staat eerder wat allemaal eventueel mogelijk is. Het eindbeeld is daarmee onbekend.

Fotograaf: Eveline Verhoeve