Nieuws

« Vorige - Volgende »

Parkeergarage Castellum toe aan groot onderhoud

12 januari 2018 - 16:56  •  reacties

Parkeergarage Castellum toe aan groot onderhoud

Alphen aan den Rijn - De huidige coating slijt op plekken waar veel auto’s rijden te snel weg, waardoor het beton onder de coating zichtbaar is. Daarnaast kan de coating bij nat weer glad zijn. Tijdens de werkzaamheden wordt een nieuwe coating aangebracht. De garage is gewoon geopend en er kan geparkeerd worden.

Tijdens de werkzaamheden wordt de huidige coating verwijderd, de ondergrond bewerkt en de nieuwe coating aangebracht. De coating wordt ruwer gemaakt, waardoor de autobanden een betere grip hebben en slijtage aan de rijbaan verminderd. De nieuwe coating moet 6 dagen uitharden, voordat er overheen gereden mag worden. Het werk wordt in vier fases uitgevoerd, zodat de garage gewoon geopend en bereikbaar blijft. De rijbanen waaraan gewerkt wordt, zijn afgezet en er is een omleiding binnen de garage.

Sprinkler
Ter hoogte van de ingang worden vanaf begin februari de sprinklerleidingen vervangen. Op de huidige leidingen vormt zich op verbindingsstukken corrosie. Dit heeft vorig jaar al tot een leidingbreuk geleid. Ook tijdens die werkzaamheden blijft de garage geopend. Er kan wel wat hinder zijn, doordat er afzettingen ter hoogte van de werkzaamheden staan.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn