Nieuws

« Vorige - Volgende »

Van As trapt bijeenkomst circulair ondernemerschap af

20 januari 2018 - 09:26  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Van As trapt bijeenkomst circulair ondernemerschap af

Alphen aan den Rijn - Drie circulaire ondernemers vertelden hun eigen praktijkverhaal. Maurice Hoffman en Cock Bouman van het bedrijf Ecohomie vertelden over het bouwen van verplaatsbare woningen van gebruikte materialen en reststoffen. Rob Vasbinder van Nettenergy liet zien hoe hij uit hout nieuwe grondstoffen maakt, zoals olie, houtazijn en houtgas. RetourMatras verwerkt oude matrassen tot nieuwe grondstoffen zoals vulmateriaal voor de meubelindustrie en isolatieplaten. Nanne Fioole vertelde dat oude matrassen in Alphen aan den Rijn niet meer hoeven te worden verbrand.

Jasmijn Snippe van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland informeerde de aanwezigen over wat zij doen voor ondernemers, zoals het geven van advies, subsidies, kennis, het vinden van zakenpartners (ook buiten Europa) en het voldoen aan wet en regelgeving.

De Werf
De Werf is een oude bedrijfslocatie die bestemd is voor startende, innovatieve en ambachtelijke bedrijven. De gemeente wil hiermee vernieuwend en sociaal ondernemerschap op deze locatie stimuleren.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn